Nyheter

Utenriksdepartementet informerer om båt for å hjelpe nordmenn ut av Israel

ISRAEL: Det skriver Utenriksdepartementet i en melding til nordmenn i Israel.

«Vi er kjent med en kommersiell båttransport som går fra Haifa til Larnaca, Kypros i dag, kl. 15.00 israelsk tid,» skriver Utenriksdepartementet i en melding til nordmenn som befinner seg i Israel.

Utenriksdepartementet opplyser om at det skal være mellom 50 og 100 ledige plasser, og at det koster 670 euro per kabin.

De som vil være med båten må selv kunne ta seg til Haifa havn på en trygg måte, skriver UD. De ber publikum ta kontakt med utenriksdepartementet så raskt som mulig dersom det er aktuelt å ta i bruk båten.

I etterkant av publiseringen av denne artikkelen, har Utenriksdepartementet tatt kontakt for å presisere at de ikke anbefaler å bruke denne båten, men at de kun informerer om den.

– Det er ikke slik at UDs eneste anbefaling til alle nordmenn i Israel er å ta båt. Det er én av flere muligheter vi informerer løpende om, skriver kommunikasjonssjef Tuva Raanes Bogsnes i en epost til Vårt Land.

Avlyste ekstrafly

I natt ble det kjent at den varslede ekstraflygingen fra Tel Aviv som Norwegian satte opp på vegne av Utenriksdepartementet, ikke går som planlagt.

– Årsaken er at forsikringsselskapet Norwegian og en rekke andre flyselskap benytter, ikke lenger dekker flyginger til Tel Aviv. Norwegian og Utenriksdepartementet jobber med å finne andre løsninger, skrev UD i en epost natt til torsdag.

Utenriksdepartementet jobber med å finne andre utreisemuligheter for norske borgere i regionen, skriver de i meldingen som ble sendt ut torsdag formiddag.

Oppdatert torsdag 12. oktober kl. 12:11: Tittelen og teksten i denne artikkelen er endret etter utenriksdepartementet tok kontakt for å presisere at de ikke anbefaler å ta i bruk båten, men at de kun informerer om den.


Les mer om mer disse temaene:

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen er nyhetsleder i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter