Nyheter

Tidligere soldat pågrepet i Norge for drapstrusler mot Belgias statsminister

En belgisk ekssoldat er pågrepet i Norge etter at han kom med drapstrusler mot Belgias statsminister Alexander De Croo på video.

Det melder flere belgiske medier fredag. Den fransktalende rikskringkasteren RTBF skriver at mannen i 30-årene var knyttet til en MC-gjeng.

– Han er tidligere militær og sluttet i militæret for en måned siden. I en video viser han at han har et våpen i hånden, og skyter mot et bilde av Belgias statsminister, sier kommunikasjonssjef Eric van Duyse ved den belgiske føderale statsadvokaten til NTB.

Belgisk politi besluttet derfor å pågripe ham fredag morgen, men han var ikke hjemme.

Pågrepet i Oslo

– Vi fikk derimot informasjon fra flyplassen i Brussel om at han var på et fly, trolig på vei til Norge, forklarer van Duyse.

Mannen skal ha mistet jobben på grunn av psykiatri, ifølge belgiske medier.

Deretter ba de norske myndigheter om hjelp.

Pressevakt Geir Bøe i Kripos bekrefter overfor VG at mannen er pågrepet i Oslo, men saken er ikke norsk. Det er Belgia som håndterer etterforskningen, sier han.

Lignende situasjon i 2021

Belgias statsminister Alexander De Croo tar det hele med ro.

– Jeg stoler på sikkerhetstjenestene som sier jeg ikke har noen grunn til å bekymre meg, sier han.

Avisa Nieuwsblad påpeker at det var en lignende situasjon under koronapandemien i 2021. Den gangen kom soldaten Jürgen Conings med en rekke trusler mot politikere og folkehelsetoppen Marc Van Ranst. Deretter rømte han fra militærbasen sin, og politi og soldater søkte intensivt gjennom store deler av landet i over en måned. Conings ble funnet død en måned senere.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter