Nyheter

Pakistan ber om milliardstøtte etter fjorårets katastrofale flom

Pakistan ber om flere milliarder i støtte etter fjorårets storflom, som over 33 millioner mennesker ble direkte berørt av.

Flommen gjorde skader for 16,3 milliarder dollar, ifølge landet selv. De ber om at andre land støtter dem med halvparten av beløpet.

Millioner av mennesker er fortsatt fordrevne på grunn av flommen. Antall personer som ikke har sikker tilgang på mat, er doblet til 14,6 millioner etter flommen, ifølge FN.

– Ikke noe land fortjener å tåle det som skjedde med Pakistan, sier FNs generalsekretær António Guterres.

Han er en av talerne på en giverkonferanse i Genève mandag. Guterres sier Pakistan er hardt rammet av «klimakaos», og han maner verdenssamfunnet til å investere massive summer.

Representanter fra 40 land er med på giverkonferansen. I tillegg er en rekke private og næringslivsaktører med.

– Vannet er borte, men konsekvensene av vannet er fortsatt til stede, sier Achim Steiner, som leder FNs utviklingsprogram UNDP.

1.700 mennesker døde i flommen, og Verdensbanken frykter at naturkatastrofen har ført til at millioner av pakistanere havner i varig fattigdom.

Pakistan omtaler flommen som den største naturkatastrofen i landets historie.

Frankrikes president Emmanuel Macron, Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen taler på konferansen via videolink.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter