Nyheter

Fem drept i masseskyting på nattklubb for skeive i Colorado

Fem personer ble drept og 18 såret da en mann åpnet ild på en nattklubb for skeive i Colorado Springs i USA. Skytteren ble overmannet av gjester i nattklubben.

Politisjef Adrian Velazquez sier at gjerningsmannen kom inn på nattklubben Club Q og straks ga seg til å skyte.

– Minst to personer inne i klubben konfronterte ham og hindret ham dermed i å fortsette å drepe folk og skade andre, sa Velazquez på en pressekonferanse søndag.

Den mistenkte gjerningspersonen er en 22-årig mann. Han er pågrepet og lagt inn på sykehus, og politiet har beslaglagt to våpen.

– Etterforskningen er i en innledende fase, og antall ofre kan endres, opplyste politiets pressetalskvinne Pamela Castro. Hun sa også at de sårede er brakt til flere ulike sykehus.

Heltemodige gjester

Elleve ambulanser og en rekke brannbiler rykket ut til nattklubben da meldingene om masseskytingen kom like før midnatt lørdag kveld.

Club Q skriver i en melding på Facebook at de er «helt knust som følge av det meningsløse angrepet på samfunnet vårt».

– Vi takker for de raske reaksjonene til heltemodige kunder som overmannet skytteren og fikk avsluttet dette hatangrepet, skriver nattklubben videre.

Minnedagen for transpersoner

Angrepet lørdag skjedde i forbindelse med minnedagen 20. november for transpersoner som er drept i transfobiske voldshandlinger.

USA har opplevd en rekke angrep mot LHBTIQ-miljøer de siste årene. I den verste hendelsen ble 49 mennesker drept og 53 såret på en nattklubb for homofile i Orlando i Florida i 2016.

Vold med skytevåpen er generelt et stort problem i USA. Hittil i år har det vært over 600 skyteepisoder der minst fire mennesker er drept eller såret, ifølge Gun Violence Archive.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter