Nyheter

Flere kommuner vil stenge svømmehaller for å spare strøm

Flere kommuner ønsker å tømme bassengene i svømmehaller i vinter for å spare strøm. Slik kan kommunene spare flere hundre tusen kroner.

– Dette vil jo ikke være en permanent stenging. Det er snakk om to måneder i år og eventuelt januar neste år, sier kommunedirektør Trond Aslaksen i Risør kommune til NRK.

Risør har nylig foreslått å stenge svømmehallen i tre måneder i vinter. Aslaksen sier at kommunen er nødt til å gjøre noe med de økende utgiftene.

Risør kommune kan spare over en halv million på vinterstenging. En rekke andre kommuner vurderer nå å gjøre det samme. I Øvre Eiker er stengingen av svømmehallen i Vestfossen et av spareforslagene, skriver Bygdeposten.

I Alvdal kommune er det eneste bassenget i kommunen allerede stengt.

– Årsaken er de høye strømprisene. Bassenget blir trolig stengt fram til vinterferien, sier leder Tor Arne Reinertsen for kommunalteknisk avdeling i Alvdal kommune.

I Oslo sliter både kommunale og offentlige badeanlegg med høye strømregninger. Kommunen har laget en plan i tre deler der et av tiltakene er å droppe oppvarmet vann. Dette kan igjen ramme svømmehaller i hovedstaden, skriver Aftenposten.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter