Nyheter

Endometrioseforeningen vinner Jenteprisen 2022

Jenteprisen for 2022 går til Endometrioseforeningen for deres arbeid med å øke kunnskap og kjennskap til blant annet kvinnesykdommen endometriose.

– I mer enn 25 år har Endometrioseforeningen utrettelig og frivillig jobbet for å øke kunnskapen om underdiagnostiserte kvinnesykdommer, og i et større perspektiv evnet å få fokus på kvinnehelse. Juryen er svært imponert over arbeidet, sier juryleder Hege Yli Melhus Ask i en pressemelding.

Én av ti kvinner

Kvinnesykdommen endometriose kjennetegnes ved kraftige smerter ved menstruasjon og samleie, samt problemer med å bli gravid.

Sykdommen rammer opp mot hver tiende kvinne i fertil alder, og koster samfunnet en formue i sykedager og behandlinger. Likevel er det kun 1,6 prosent av kvinner som får riktig diagnose, viser forskning fra Aarhus universitet.

– Rørende

– Det er rørende å vinne Jenteprisen 2022, dette betyr mye for oss. Vi har alltid ment at likestilling i stor grad handler om kvinnehelse og har i 25 år arbeidet for at alle med endometriose og adenomyose skal bli trodd og få bedre helsehjelp, sier styreleder Elisabeth Raasholm Larbye i Endometrioseforeningen.

– Vi representerer unge jenter, kvinner, transpersoner og ikke-binære som ikke opplever å bli sett eller hørt. Denne prisen bidrar til at vår hjertesak får mer oppmerksomhet, noe som forhåpentligvis bidrar til mer kunnskapsdeling og støtte, sier hun videre.

Hvert år deles Jenteprisen til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden. Det er Plan International Norge og Costume som deler ut prisen.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter