Nyheter

Brutal massakre i rådhus i Mexico – minst 20 drept

En ordfører og faren hans var blant ofrene da væpnede menn angrep et rådhus i en liten by i delstaten Guerrero på høylys dag.

Angrepet skjedde onsdag i San Miguel Totolapan, en liten by med drøyt 4.000 innbyggere sør i Mexico. Byen ligger langs en vei som ulike narkokarteller kjemper om å kontrollere.

Flere politibetjenter og medlemmer av byrådet var også blant ofrene.

Ordføreren Conrado Mendoza satt i et møte da han ble skutt. Faren hans, som også ble drept, var ordfører før ham.

– Først kunne vi ikke tro det. Kommunen vår er fredelig. Vi trodde det var fyrverkeri, men litt etter litt hørte vi bedre etter og forsto at det var skudd, sier en tjenestemann i kommunen, Freddy Vazques.

Foreløpig er ingen pågrepet for massakren.

94 drepte ordførere

Mendoza er en av 94 ordførere som er drept i Mexico siden 1994, ifølge konsulentselskapet Etellekt Consultores. Partiet hans, venstreorienterte PRD, fordømmer det de kaller «et feigt drap».

– Vi krever rettferdighet. Slutt på at ingen blir straffet, skriver partiet på Twitter.

Den avsidesliggende byen ligger i Tierra Caliente, et av de mest voldspregede områdene i Mexico. Delstaten Guerrero er en av landets fattigste.

– Det er mulig at drapene skyldes konflikten mellom Los Tequileros og La Familia Michoacana om kontroll over kommunen, sier sikkerhetsanalytiker David Saucedo til nyhetsbyrået AFP.

Trusler fra narkokartell

Den ene gruppen. Los Tequileros, var aktiv i byen i flere år, men mistet innflytelse etter at en av lederne ble drept i en skuddveksling med politiet i 2018. Få dager før angrepet onsdag skal kartellet har truet med å komme tilbake til byen.

Narkokartellene har pleid et nært forhold til regionale politikere, noe som har gjort det vanskelig å bli kvitt volden i delstaten, til tross for at militæret helt siden 2006 har vært utplassert for å bekjempe volden.

Lokalpolitikere blir ofte ofre for vold knyttet til korrupsjon og den svært lukrative narkohandelen.

Guvernøren i Guerrero, Evelyn Salgado, har gitt ordre om en rask etterforskning.

– Det blir ingen straffrihet for det ondskapsfulle angrepet, sier hun.


(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter