Nyheter

Biden nøktern etter ukrainsk framgang

President Joe Biden er forsiktig med å kalle den ukrainske framgangen den siste uka et vendepunkt. Han tror krigen fortsatt kan trekke ut.

– Det er det ikke lett å svare på. Det er klart at ukrainerne har gjort markerte framskritt. Men jeg tror det fortsatt kommer til å trekke ut, sier Biden ifølge Reuters.

I Pentagon sier de at de ikke er overrasket over framrykkingen.

– Jeg tror at om noen er overrasket, basert på det vi har sett om det russiske militærets svar, er det antakelig russerne, sier talsperson Pat Ryder, som er brigadegeneral i luftforsvaret.

Han sier at våpen og annet utstyr fra Vesten har spilt en rolle for motoffensiven.

Det er særlig i nord at den ukrainske hæren har rykket fram og gjenerobret tusenvis av kvadratkilometer. Også i Kherson-regionen i sør synes den å være på offensiven, men rundt byen Bakhmut i Donetsk er det derimot russerne som har en viss framgang.

Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov er optimistisk, ifølge Le Monde. Han sier det blir som en snøball som begynner å rulle, og at vi kommer til å se verdens nest største hær på tilbaketog.

CNNs journalister har lyktes i å ta seg inn Izium, som ble gjenerobret etter seks måneders okkupasjon. De forteller om store ødeleggelser, mange ødelagte russiske kjøretøy og mye etterlatt ammunisjon.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter