Nyheter

Ukrainsk korneksportør drept i russisk angrep

UKRAINA: Den ukrainske forretningsmannen Oleksij Vadaturskij og hans kone Raisa er drept i russiske angrep mot byen Mykolajiv natt til søndag, opplyser byens guvernør.

74-åringen var grunnlegger og eier av selskapet Nibulon, en av Ukrainas største produsenter og eksportører av korn. Han og kona ble drept da en russisk rakett traff hjemmet deres, melder Reuters.

Nibulon har sine kontorer i byen som ligger tett opptil den russiskkontrollerte Kherson-regionen. Selskapet er blant de store i bransjen og har sin egen flåte av fartøy til bruk i korneksporten.

Dødsfallet omtales av Mykolajiv-områdets guvernør Vataliy Kim. President Volodymyr Zelenskyj har også kommentert saken. Han kaller dødsfallet «et stort tap for alle i Ukraina».

Byen ligger på veien til Odesa, som er den viktigste havnebyen i den ukrainske korneksporten. Eksporten har stanset helt opp som følge av den russiske invasjonen i Ukraina. Det har ført til kraftig økte kornpriser, og flere titalls millioner mennesker i fattige land står i fare for å sulte på grunn av situasjonen som har oppstått.

Nylig inngått avtaler mellom Russland og Ukraina og FN og Tyrkia skal legge til rette for korneksport fra det krigsherjede landet, men nylige russiske angrep mot Odesa har reist tvil om dette er mulig.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter