Nyheter

Bombeangrep mot minibusser i Mazar-e-Sharif

Minst ni mennesker er drept i bombeangrep mot to minibusser i Mazar-e-Sharif nord i Afghanistan, ifølge politiet.

– Angrepene ser ut til å være rettet mot sjiamuslimske passasjerer, sier talsmann Asif Waziri i politiet i Balkh-provinsen til nyhetsbyrået AFP torsdag.

13 mennesker ble såret i eksplosjonene, som skjedde med få minutters mellomrom i to ulike distrikter i byen i ettermiddagsrushet.

Det har vært en rekke angrep rettet mot religiøse minoriteter i Afghanistan den siste tiden.

– Afghanistans fiender skaper spenninger og splittelse blant vårt folk, sier Waziri.

22. april ble minst tolv mennesker drept da en bombe rammet en sjiamuslimsk moské i Mazar-e-Sharif. Den ytterliggående islamistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet i byen, der norske styrker i sin tid var stasjonert.

Dagen før ble 33 mennesker drept i et angrep mot en moské og en religiøs skole i Kunduz i Nord-Afghanistan. Blant ofrene var flere barn.

Det har også vært flere angrep mot hazara-minoriteten i hovedstaden Kabul. Tirsdag ble dessuten fem hazaraer skutt og drept av uidentifiserte gjerningsmenn i Samangan-provinsen.

Selv om Taliban, som forfekter en fundamentalistisk tolkning av Koranen, gjenerobret makten i Afghanistan i august, har mer ytterliggående sunnimuslimske grupper fortsatt å angripe landets religiøse og etniske minoriteter.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter