Nyheter

Maud Angelica Behn fikk pris for sin åpenhet rundt selvmord

Under en konferanse i Oslo torsdag ble Maud Angelica Behn (16) tildelt Akuttpsykiatriprisen 2020 for sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord, melder VG.

Oslo 20200203. 
Camilla Heggland (f.v), psykologspesialist og Karoline Lindquist, psykologspesialist sammen med prisvinner Maud Angelica Behn, som ble tildelt Akuttpsykiatriprisen 2020 under Akuttpsykiatrikonferansen i Oslo torsdag.
Foto: Nasjonalt forum for akuttpsykiatri / NTB scanpix

Prisen deles ut årlig under Akuttpsykiatrikonferansen.

Behn har høstet mange lovord for sitt minneord i bisettelsen til sin far, Ari Behn, som tok sitt eget liv 1. juledag. I talen gikk 16-åringens budskap langt utover hennes egen sorg, og hun oppfordret folk som sliter, til å søke hjelp.

Juryen begrunner prisen med at Behns sterke ord traff mange med stor kraft.

– Du åpner hjertet ditt og retter blikket også mot andre. Du setter ord på smerten og formidler håp, refererer VG fra begrunnelsen.

LES MER OM MAUD ANGELICAS TALE OG SELVMORDSFOREBYGGING:

· KOMMENTAR: «Når livet blir uutholdelig, er det likevel vårt kall å holde ut»

· Maud Angelicas minneord til sin far får ros: – Grenseprengende tale

· Vårt Land mener: «Maud Angelica Behns tale kan bli et vendepunkt i arbeidet med å forebygge selvmord og selvskading»

· KOMMENTAR: «Til sist falt det på datteren Maud Angelica (16) å si de nødvendige, men akk så forløsende ord: At det ikke var mangelen på varme og kjærlighet som skjøv faren utfor kanten.»

· «Jeg har aldri kommet så nær min egen historie som disse dagene», skriver Tone Ringen i denne teksten som er en personlig takk til Maud Angelica Behn

· DEBATT: «I etterkant av Ari Behns selvmord bør mediene drive selvransakelse»

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter