Nyheter

Kardinal Pell flyttet til annet fengsel etter at en drone prøvde å fotografere ham

Kardinal George Pell, som er dømt til seks års fengsel for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter, er flyttet etter en dronerelatert episode i fengselet.

78-åringen, som var en av pave Frans' nærmeste rådgivere og har vært pavens finansminister, har sittet i Melbourne Assessment Prison (MAP), men er nå flyttet fra høysikkerhetsfengselet i delstaten Victoria. Pell skal ha blitt flyttet til Barwon Prison, som ligger 70 kilometer sørvest for Melbourne.

Ifølge nyhetsbyrået AAP skal en drone ha blitt sett nær besøksområdet, over fengselet.

Fengselsmyndighetene i Victoria ønsker ikke å bekrefte at Pell er blitt flyttet. En talsperson for justisdepartementet i Victoria bekrefter imidlertid dronehendelsen ved MAP 9. januar, og de sier at denne er under etterforskning.

Tror noen vil ta bilder av kardinalen

Det er ulovlig å fly droner nær fengsler i Victoria i Australia, strafferammen er inntil to års fengsel. Ifølge AAP er det sannsynlig at noen har vært ute etter å ta salgbare bilder av Pell, som har fått ansvar for hagearbeid i fengselet.

Kardinalen er den mest høytstående katolske geistlige som noensinne er dømt for overgrep mot barn. Interessen rundt saken hans er stor. Han har hele tiden fastholdt at han er uskyldig.

Har anket dommen til høyesterett

Pell ble i desember funnet skyldig i voldtekt og andre seksuelle overgrep mot to mindreårige altergutter i Melbourne i 1996 og 1997. De to ofrene var 12 og 13 år gamle da overgrepene fant sted, og saken ble kjent da den ene av dem døde av en overdose i 2014. Den andre gikk da til politiet og anmeldte Pell.

Pell har anket dommen til høyesterett, som i mars skal høre argumentene for hvorfor han ikke burde vært dømt.

LES MER OM PELL-SAKEN:

En av Den katolske kirkes vanskeligste overgrepssaker kan bli avgjort først i 2020.

– Pells sak reiser viktige spørsmål om hvor mange beviser man trenger for å kjenne noen skyldig i en overgrepssak

Redd Barna mener publisitet rundt saken forebygger overgrep.

Den katolske kirke har nye regler rundt overgrep - får både ris og ros

• – Pell har alltid vært kontroversiell

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter