Nyheter

Resultatløst møte mellom Netanyahu og Lieberman

Torsdagens møte mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Avigdor Lieberman førte ikke til fremgang i forsøket på å få på plass en koalisjonsregjering.

Møtet var det første mellom Netanyahu og Lieberman etter valget 17. september.

Netanyahus parti Likud sendte torsdag ut en uttalelse der det het at Netanyahu hadde invitert Lieberman til å bli med på en ny koalisjonsregjering, men at «det ikke ble oppnådd noe gjennombrudd under møtet».

– Ikke partner

Onsdag kveld gjentok Lieberman på Facebook at han kun går med å delta i en koalisjonsregjering der hans høyrenasjonalistiske og sekulære parti Yisrael Beiteinu inngår sammen med Likud og Benny Gantz' sentrumsallianse Blått og hvitt.

– Vi vil ikke være partner i noen annen regjeringssammensetning, skrev han.

Liebermans motstand henger blant annet sammen med at hans parti ikke vil sitte i regjering med ultraortodokse partier. Likud har inngått en avtale med en blokk religiøse partier som ikke vil være i koalisjon med Lieberman.

Dårlige regjeringsutsikter

Likud fikk 31 representanter i nasjonalforsamlingen, sju færre enn i dag. Gantz' allianse fikk 33 plasser i Knesset. Liebermans parti fikk åtte mandater. President Reuven Rivlin hadde først oppfordret til en samlingsregjering mellom Likud og Blått og hvitt, men samtalene mellom Netanyahu og Gantz førte ikke fram.

Rivlin mener Netanyahu har best sjanser til å klare å danne ny regjering. Netanyahu trenger minst 61 representanter i Knesset på sin side. Men utsiktene til at Netanyahu skal klare det, er nå dempet etter utfallet av torsdagens møte.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter