Nyheter

Ropstad-stikk til Arendalsuka – ut mot misjonsforbud

(Arendal) KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad brukte partiledertalen sin under Arendalsuka til å riste i arrangørenes misjons- og gudstjeneste-nekt.

– Når vi står her kan jeg ikke la være å legge til: så spesielt at Arendalsuka ville forby misjon for dem som sto på stand og at gudstjenesten ikke fikk plass i programmet, sa Ropstad.

Norges Kristne Råd ville arrangere en økumenisk gudstjeneste med temaet moderne slaveri under Arendalsuka. Men arrangøren vil ikke ha gudstjenesten som en del av det offisielle programmet. Heller ikke misjonering fra bodene til de mange organisasjonene i gatebildet.

Ropstad talte varmt for et livssynsåpent samfunn der det er rom til å tro på det som du vil.

– Norway Cup har startet hvert år med en gudstjeneste, eksemplifiserte Ropstad, og kunne altså ikke skjønne arrangementskomiteen bak Arendalsuka.

LES OGSÅ: Halvparten av Venstres og KrFs egne anså Frp helt uønsket i regjering

«Trenger politikere uten berøringsangst»

Overfor forsamlingen poengterte han at Norge skal være et land der man er trygg i bønn. Han fordømte helgens terrorforsøk i Bærum og voksende muslimhat.

KrFs politikere skal i den neste fireårsperioden være talsfolk for det livssynsåpne samfunnet.

– Vi trenger lokalpolitikere som ser viktigheten av tro. Vi trenger politikere som ikke har berøringsangst mot religion og som ser dette som en skapende kraft i lokalsamfunnene. Og vi trenger politikere som synes det er helt greit at vi har en skolegudstjeneste og at det kan serveres boller på lagsmøter, sa han.

Klappet for støttepenger

Forsamlingen klappet for Ropstad, fordi han tidligere på dagen hadde ordnet opp i trossamfunns støttetrøbbel:

De mer enn 60 tros- og livssynssamfunnene som ikke overholdt fristen for å kreve tilskudd innen 1. mars, vil nå få kravene behandlet av Fylkesmannen likevel. I tillegg vil tros- og livssynssamfunn som unnlot å sende inn krav fordi fristen hadde gått ut, få en ny frist på tre uker til å kreve tilskudd.

LES OGSÅ: Ropstad ser i nåde til trossamfunn

Bondevik på plass

Blant tilhørerne under KrFs torgmøte i Arendal var tidligere KrF-leder Kjell Magne Bondevik, som satt på samme benk som eks-partileder Knut Arild Hareide.

Ved siden av kampen for et livssynsåpent samfunn og de kristne verdiene varslet Ropstad at KrF i høst vil gå til valg på valgfrihet for familiene, det nye fritidskortet og en trygg og verdig eldreomsorg.

LES OGSÅ: Partidebatter uten drag på unge – Tre av fire som ser på NRKs partilederdebatter er over 50 år.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter