Nyheter

Siv Jensen i kraftig forsvar for «våre vestlige verdier»

Frps leder retter sterke angrep på krefter som bruker religion og politikk til å holde mennesker nede. Hun «løfter ikke en finger» for norske IS-kvinner.

1 av 2

(Gardermoen): – Vi tør si det rett ut: Noen verdier er bedre enn andre. Våre verdier er bedre enn de som sier at jenter ikke skal undertrykkes. Deres verdier er ikke like mye verdt som våre vestlige verdier, sa Siv Jensen innledningsvis i åpningstalen til landsmøtet på Gardermoen.

Frps leder gikk hardt ut mot norske IS-kvinner, gammeldagse holdninger blant norske politikere og gjengkriminalitet i norske byer. Fra første stund var hun tøff mot verdier som truer dagens ytringsfrihet og demokrati. Da kan ikke samfunnet ha politikere som «stikker hodet i sanden og unnskylder våre verdier».

– Vi må ha politikere som krever forandring, sa Jensen.

– Frp kjemper for at kvinner er like mye verdt som menn. At barn ikke skal pådyttes religiøse skikker. Og som krever at ytringsfriheten er ukrenkelig. Fundamentalister som sprer terror og frykt skal bekjempes, sa Jensen til solid applaus.

LES OGSÅ: Hareide: – Eg forstår dei som reagerer på Listhaug-utnemninga

«Vil ikke løfte en finger for å hjelpe dere»

Landsmøtet vil vedta en resolusjon om IS-kvinner og barna søndag. Spenningen knytter seg til hvor høyt konfrontasjonsnivå Frp legger seg på overfor regjeringspartnere.

– Dere er ikke ofre. Det er ikke synd på dere. Dere har valgt en vei. Frp vil ikke løfte så mye som en finger for å hjelpe dere, sa Jensen om IS-kvinnene.

LES OGSÅ: Blå smell ryster Solberg-styret

Hyllet driftige innvandrere

Frp-lederen fastslo at det i dag er «enorme utfordringer med innvandring». Men hun poengterte at mange innvandrere fortjener «hyllest», fordi de er «forbilder for andre». Spesielt gjelder det dem som fra et skrint utgangspunkt starter egen virksomhet.

– Dette er mennesker som Frp beundrer og heier på. Dette er mennesker Norge trenger, og jammen meg er mange av dem Frp-ere også, utbrøt hun.

Men gjenkriminelle innvandrere kan vente seg hardere lut. Jensen varsler kamp for at politiet skal kunne beslaglegge «dyre klokker og biler» fra gjengkriminelle.

Til andre innvandrerforeldre: – Skjerp dere

Jensen ga også en oppstrekker til innvandrerforeldre som ikke griper godt nok inn mot gryende kriminalitet hos barn:

– Barneoppdragelse er et foreldreansvar. Det er ikke samfunnets. Disse foreldrene må gå i seg selv og sette grenser og passe barna sine, sa Jensen.

Hun påpekte at mange unge i innvandrerfamilier vokser opp med foreldre som har tatt med seg en æreskultur.

– Til disse foreldrene har jeg bare én ting å si: Skjerp dere. Det er ingenting ærefullt med kriminalitet.

Bredside mot grønne oljemotstandere

Jensen fikk stående og lang applaus da hun utropte Frp til oljeindustriens siste skanse – og indirekte la inn en bredside mot klimaforkjempere:

– Fremtiden skapes ikke av politikere som skammer seg. Fremtiden skapes av Frp-politikere som står opp for oljeindustrien.

Oljeeventyret skal fortsette. Hun nekter å bidra til å bygge ned industrien. Jensen harselerte med Ap-leder Jonas Gahr Støre som på besøk i nord sjekket ut tang som ny vekstnæring – tang med en tanke trøffelsmak.

– Tang med trøffelsmak kan ikke erstatte oljenæringen, sa Jensen.

LES OGSÅ: Sylvi jakter kristne velgere mindre aktivt

Hyllet Listhaug – «utrolig stolt»

Jensen hyllet Sylvi Listhaug som ny eldre- og folkehelseminister.

– Jeg er så utrolig stolt av å si at Sylvi nå skal stå øverst på barrikadene for de eldre, sa Jensen.

Frp-lederen og finansministeren gir henne 200 millioner kroner i «velkomstgave»: I revidert budsjett settes det nemlig av denne summen til tilskudd til egne kjøkken ved norske sykehjem.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter