Nyheter

Slutt for Wara i regjeringen

Noen trenger meg mer enn regjeringen, sier Tor Mikkel Wara og trekker seg som landets justisminister.

Oslo  20190328.
Tor Mikkel Wara og statsminister Erna Solberg på statsministerens kontor torsdag
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Torsdag ettermiddag var Waras karriere som Frp-statsråd over. På en pressekonferanse sammen med statsminister Erna Solberg fortalte han at han nå vil gi seg etter eget ønske.

Timen før var det ny dramatikk i saken om Waras samboer, Laila Anita Bertheussen. PST opplyste da at hun har har fått endret status til mistenkt i samtlige hendelser knyttet til familiens hus. Konklusjonen er i følge PST basert på tekniske og taktiske bevis.

– Wara tok tidligere i dag kontakt med meg og ba om å få gå av som statsråd, opplyste Solberg.

Hun poengterte at hun har forståelse for Waras beslutning, siden samboeren er mistenkt for å ha oppdiktet en straffbar handling.

– Men jeg er oppriktig lei meg for at vi her kommet i denne situasjonen. Tor Mikkel hadde mer og gi og vi vil savne hans bidrag i regjeringsarbeidet, sa hun.

LES OGSÅ: Historisk krisemåling for KrF – valgforsker snakker om partiets overlevelse

«Min lille familie»

Wara har siden PST offentliggjorde siktelsen av samboeren hatt permisjon som statsråd. Ettermiddagen da nyheten sprakk, sa Frp-leder Siv Jensen at Wara «var i sjokk».

– Det er en personlig tragedie for ham og hans familie, sa hun den gang.

En ikke altfor ordrik Wara poengterte torsdag at det nettopp er av familiehensyn han trer tilbake.

– De siste ukene har vært tøffe for meg og min lille familie. Beslutningen er fullt og helt min egen. Den kommer fordi det er noen som trenger meg mer enn regjeringen. Den er ikke stor, men er det viktigste jeg har, sa Wara til pressen.

LES OGSÅ: Nå er gruppen «andre» større enn Venstre på gallupen

I tykt og tynt

Wara poengterte at familien hans opp igjennom har vært til stede for ham selv «i tykt og tynt».

– Nå skal jeg være der for dem, sa han.

Frp-profilen unngikk å gå mer detaljrikt til verks:

– Det kommer en tid jeg vil svare. Det er ikke nå, sa han.

Solberg ville ikke svare på spørsmål om når det blir utnevnt en ny justisminister. Jon Georg Dale skal fortsette som konstituert justisminister inntil videre.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter