Nyheter

Israelsk tenåring tiltalt for drap på palestinsk kvinne

En israelsk 16-åring er tiltalt for uaktsomt drap og anklaget for terror etter steinkasting på Vestbredden som førte til at en palestinsk kvinne ble drept.

48 år gamle Aisha Rabi ble den 12. oktober i fjor truffet i hodet av en stein som ble kastet gjennom frontruta på bilen hun, ektemannen og deres ni år gamle datter kjørte i på Vestbredden. Ektemannen greide å kjøre henne videre til en klinikk i byen Nablus, men der ble det slått fast at livet hennes ikke sto til å redde.

30. desember ble en israelsk 16-åring pågrepet sammen med fire andre på bakgrunn av hendelsen. De fire andre er senere blitt overført til husarrest, mens 16-åringen fortsatt har vært i israelske myndigheters varetekt.

Torsdag kunngjorde påtalemyndigheten at han er tiltalt for å ha kastet stein i en «antiarabisk terrorhandling», samt for å med vilje ha sabotert et kjøretøy «under terrorlignende omstendigheter».

16-åringen og de fire andre som ble pågrepet, var alle studenter ved den jødiske religiøse skolen PRI Haaretz i bosetningen Rechelim på den okkuperte Vestbredden. Ifølge israelske medier er 16-åringens DNA-avtrykk funnet på den om lag to kilo tunge steinen som tok livet av Rabi.

I en uttalelse etter tiltalen hevder 16-åringens forsvarer at klienten er uskyldig, samtidig som han anklager israelske myndigheter for å «være desperate etter å tiltale noen for lovbruddet».

LES OGSÅ: Israelske styrker drepte mer enn 50 palestinske barn i fjor

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter