Nyheter

Slik talte KrF-delegatene under skjebnemøtet

Det var en opphetet og følelsesladet debatt på KrFs landsmøte før partiets skjebnevalg fredag kveld.

Vårt Land gjengir her en rekke sitater fra maratondebatten om KrFs veivalg:

- For mange av de potensielle velgerne i fremtiden som har et ønske om en politikk for dem som trenger det mest, er det uaktuelt å stemme­ KrF så lenge vi holder Frp i regjering. Selv om et borgerlig samarbeid kan gi frukter, er det for oss veldig, veldig dyr frukt.

Anders Tyvand, tidligere stortingsrepresentant, Vestfold

– La oss holde hodet kaldt og hjertet varmt. Jeg vil gå for en borgerlig side. Jeg er selv sveiser ved et skipsverft, men jeg opplever at Ap ikke vil samarbeide med oss. Jonas Gahr Støre er en super kar, men han er ikke Ap. Like lite som at Sylvi Listhaug er Frp.

Randi Walderhaug Frisvoll, fylkesleder, Møre og Romsdal

– Jeg har en drøm: Jeg drømmer om et KrF som husker Israel, men som også husker at nestekjærligheten ikke stanser ved Svinesund. Jeg ønsker meg et KrF som står fremst i klimakampen, men jeg skjønner ikke hvordan vi kan gjøre det med et parti som ser på klima som en konspirasjonsteori for å drive inn mer skatter og avgifter.

Tore Christensen, Nordland

– Vi har mye til felles med Senterpartiet, men det er jammen meg mye som skiller oss også. De siste årene er det ikke Frp som har vært det mest populistiske partiet, det er Senterpartiet.

Jonas Andersen Sayed, Rogaland

– Uansett hva vi velger her i dag, vil store deler av vår velgermasse føle seg ført bak lyset. Mange av våre delegater ser ut til å ha glemt valgløftet om ikke å regjere med Frp. Om vi har glemt det, så har ikke velgerne glemt, og i hvert fall ikke media.

Trygve Moe, Østfold

– Jeg undrer meg over dere som vil gå til høyre. Kan dere forklare meg hvordan partiet skal overleve fremover?

Åste Marie Lande Lindau, Trøndelag­

– Retningsvalget handler om samfunnssyn. KrF vil bygge samfunnet nedenfra, mens Ap vil bygge samfunnet ovenfra.

Hege Irene Fossum, fylkesleder Buskerud

– Jeg liker Erna. Men når Erna ber oss velge mellom henne og Knut Arild, vet jeg hvem jeg velger.

Birgitte Konow, Nordland

– I debatten om veivalget er det mange som sier at vi ikke kan la oss påvirke av enkeltsaker, men at det handler om retningen for landet. Men for meg er det nettopp enkeltsakene som påvirker retningen.

Rebekka Ljosland, byråd i Bergen

– KrF representerer et parti for særstandpunkter. Da må vi spørre oss hvilken side som har mest forståelse for våre særstandpunkter. KrFU har vedtatt at det er den borgerlige regjeringen.

Kristine Banggren Gripsgård, KrFU

– Sannelig, Knut Arild, det er litt av en utfordring du har gitt oss. Men du verden for en energi og oppmerksomhet du har gitt partiet vårt. Vi trengte den energien, og vi trengte den oppmerksomheten.

Kristian Helland, leder av KrFs seniorutvalg­

– De to siste månedene har ikke vært morsomme. Som KrF-ere har vi blitt tvunget til å være blå eller røde. Er det noen her som vil gå gjennom det samme en gang til? Det vil være svært uklokt å utsette dette valget.

Ida Lindtveit Røse, Akershus

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter