Nyheter

Kolibri prøver igjen

Kolibri Kapital har innkalt til ny generalforsamling 2. juli for å kunne overta deler av Strømmestiftelsens mikrofinansvirksomhet.

– Dette er en stor mulighet for Kolibri Kapital, skriver styreleder Åsmund Paulsen i en børsmelding.

Av meldingen går det fram at Kolibri Kapital og Strømmestiftelsen i april i år signerte en intensjonsavtale om at Kolibri overtar 70,5 prosent av eierskapet i Stromme Microfinance East Africa Limited (SMFEA). Det vil innebære at Kolibri Kapital utvider sine utlån fra rundt 26 millioner kroner til rundt 140 millioner kroner.

Må utvide

Med lave renter på verdensbasis har styret understreket at Kolibri må utvide virksomheten hvis selskapet skal være bærekraftig framover. Uten en utvidelse risikerer Kolibri å tære på kapitalen som de over 400 aksjonærene har skutt inn.

– Med oppkjøpet vil vi både kunne tilføre frisk kapital, knytte nærere bånd til Strømme og løfte selskapet opp i en bærekraftig størrelse. Vi vil kunne skape grunnlag for videre vekst og mulighet til å hjelpe enda flere, heter det i kommetaren fra Paulsen i børsmeldingen.

LES MER: Kolibri håper Misjonsalliansen snur om mikrofinansoppkjøp

Ble stoppet

Vedtektsendringer som skulle åpne for et slikt oppkjøp var tema under den ordinære generalforsamlingen i Kolibri 22. mai. Misjonsalliansen ga uttrykk for at den ikke ville støtte forslaget slik det forelå, derfor ble det ikke stemt over. Misjonsalliansen er en av to eiere som har A-aksjer og dermed i praksis vetorett i saker som krever mer enn vanlig flertall. En del av oppkjøpsplanen forutsetter at investorer går inn med nærmere fem millioner kroner i Kolibri, og den aktuelle investoren, A/S Skarv, forutsetter at vetoretten begrenses.

Nå foreslår Kolibris styre at de to eierne med A-aksjer, Misjonsalliansen og Korsvei, fortsatt skal ha en vetorett i saker som angår Kolibris formål, men at denne vetoretten ikke skal gjelde i andre saker som i dagens vedtekter krever mer enn vanlig flertall blant eierne.

Talsperson for Misjonsalliansen, Lars Langsrud, ønsket i går ikke å kommentere det nye forslaget. Styret for Misjonsalliansens mikrofinansvirksomhet AMAS trenger tid til å vurdere det nye forslaget først.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter