Nyheter

KrF-Hareide stamgjest på Venstres fest

Begeistringen var stor da Knut Arild Hareide igjen overrasket ved å innta scenen på Venstres landsmøtefest.

I fjor var KrF-lederen selve festtaleren etter middagen. I år var det en hilsningstale Hareide skulle gjennomføre. Og Venstre-folk spøkte etterpå med at Hareide nå var som en stamgjest å regne når Venstre fester.

Hareide gratulerte partileder Trine Skei Grande og Venstre med rollen som regjeringsparti – og var alvorlig da han sa:

– Venstre gikk inn for å gjøre regjeringen grønnere og rausere. Og regjeringen er blitt grønnere og rausere.

Men som året før bar hilsenen hans mer og mer preg av å være standup-show:

– Så er det sånn: Trine og jeg har vært «dreamteam» i å holde Siv og Erna i ørene. Nå har Trine tatt hovedansvaret og det er sånn at jeg bare har samværsrett i helgene, spøkte Hareide.

LES OGSÅ: Her er Hareides strategi for å løfte KrF

De ti bud

Han omtale Grande som en «fantastisk forhandler» – også i å få mest mulig makt i regjeringen gjennom partiets 4,4 prosent:

– Frp fikk 15,2 prosent og seks statsråder. Trine fikk 4,4 prosent og fire statsråder: Iselin, Trine, Ola – og Tor Mikkel Wara, sa Hareide.

Han påpekte at det er første gang siden 2005 at «to Venstre-menn som leder Justisdepartementet». Altså Wara – og statssekretæren Sveinung Rotevatn (V).

– For å si det sånn, er det egentlig noen lover igjen når de to har holdt på en stund? Hvis det skjer, så fremmer KrF et stortingsforslag og setter inn De ti bud.

LES OGSÅ: KrF-Hareide slo seg løs på Venstres fest

Godord fra «mannen i hennes liv»

Trine Skei Grande har flere ganger omtalt Hareide som «mannen i hennes liv». Hun forsikret at det gjelder fortsatt – til tross for at hun nå er blitt statsråd.

Hareide kom med svært rosende ord til Venstres leder:

– Jeg vet hvorfor jeg er så glad i deg Trine. Med hele deg kjemper du når du opplever urettferdighet. Du har et brennende engasjement for de sårbare. Derfor trenger norsk politikk Trine Skei Grande, sa KrF-lederen.

Blå damer i grønn sal

Frp-leder Siv Jensen holdt sin hilsningstale til Venstre tidligere på lørdagen. Søndag talte regjeringens sjef, Erna Solberg, i Venstres landsmøtesal.

Hun gikk igjennom mye av det fellesgodset de to partiene har i kampen for et bærekraftig velferdssamfunn.

Solberg spøkte litt med den omtalen Hareide fikk innledningsvis kvelden i forveien. Det ble spøkefullt sagt at Hareide skulle introdusere nachspielene i Venstre.

– I Høyre har vi nachspielnekt. I Venstre er dere altså så liberale at dere lar Knut Arild Hareide invitere til nachspiel, sa Solberg.

I regjeringssamarbeidet mener hun både Frp, Høyre og Venstre spiller hverandre gode.

– Vi er fremtidsrettet, offensive, men gjør også hverandre litt bedre. Det kan hende Venstre noen ganger har behov for litt konservative tankebaner, sa Solberg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter