Nyheter

Ap ønsker penger til Husbanken

Ap ønsker mer støtte til Husbanken for å hjelpe innvandrere inn på boligmarkedet

Rigmor Aasrud (Ap) i Kommunal- og forvaltningskomiteen tror at det lave antallet innvandrere som eier bolig har sammenheng med større utfordringer på arbeidsmarkedet. Hun mener det er særlig to måter samfunnet kan gjøre det enklere for innvandrere å komme seg inn på boligmarkedet.

- Vi må sørge for at flere har mulighet til å komme seg i arbeid. Vi må også styrke Husbanken for å bygge flere boliger og sikre at flere får lån.

LES OGSÅ: 'Stadig på flyttefot hindrer integrering'

«Fra leie til eie»

Hun viser til tiltak Arbeiderpartiet vil gjøre i sitt alternative statsbudsjett. De vil gi flere milliarder til Husbanken slik at flere får mulighet til å kjøpe egen bolig.

- Husbankens ordning «Fra leie til eie» gjør at hvis den som leier en bolig som er bygget av det offentlige etter hvert kan kjøpe den.

Hun mener slike ordninger kan virke som et motmiddel mot sosial ulikhet.

- Vi skulle ønske at regjeringen la til rette for slike ordninger, sier hun.

Boligsosial politikk

Statssekretær Bjørnar Laabak, i Kommunal- og moderniseringsdepartementet skriver i en e-post til Vårt Land at regjeringen jobber for at enda flere skal kunne eie sin egen bolig.

– Det gir trygghet, forutsigbarhet og gode rammer. Det å eie sin egen bolig bidrar også oftere til et trygt bomiljø og trygge lokalsamfunn.

Laabak påpeker at regjeringen retter sin boligsosiale politikk inn mot alle vanskeligstilte på boligmarkedet.

Regjeringen ønsker også å bruke leie-til-eie-modeller for å bistå vanskeligstilte på boligmarkedet slik at de på sikt kan kjøpe egen bolig.

– Husbanken har lagt til rette for at kommuner kan tilby slike løsninger til varig vanskeligstilte som ikke oppfyller kravene til startlån. Kommunene og husholdningene inngår en langsiktig avtale hvor formålet er at husholdningen etter en avtalt leieperiode kan kjøpe boligen til avtalt pris.

Les mer om mer disse temaene:

Dana Wanounou

Dana Wanounou

Dana Wanounou er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land. Hun har også vært nyhetsleder og debattleder i avisen. Har du tips om saker, send mail til danawano@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter