Nyheter

Derfor får norsk-rumensk par barna tilbake

Det norsk-rumenske pinsevennparet i Sogn og Fjordane som i november ble fratatt sine fem barn av barnevernet, får nå barna tilbake.

– Familien er svært lettet og glad, sier ekteparets advokat Ragnhild Torgersen til Vårt Land.

Ble enige om taushet

Barneverntjenesten i Naustdal kommune og de private parter inngått en avtale om samarbeid om hjelpetiltak for foreldrene og barna, opplyser advokatfirmaet Stiegler i en pressemelding, ifølge NTB.

Etter det Vårt Land erfarer skyldes helomvendingen fra barnevernet i Naustdal kommune at vilkårene for omsorgsovertakelse ikke har vært tilstede.

Avtalen skal også innebære enighet om at partene skal være tause om mangelen på grunnlag for omsorgsovertakelse.

LES OGSÅ: Det norsk-rumenske paret fikk massiv utenlandsk støtte etter påstander om trosforfølgelse

Langsiktig løsning

Rådmann Øyvind Bang-Olsen i Naustdal kommune viser til taushetsplikten og vil ikke kommentere hva samarbeidsavtalen konkret innebærer.

– Jeg er glad for at avtalen foreligger. Det er ikke uvanlig at kommuner i forbindelse med barnevernsaker, gjør slike avtaler.

– Vårt Land er kjent med at det ikke har vært noe grunnlag for omsorgsovertakelse, at det er grunnen til at barna nå blir tilbakeført til foreldrene. Hva er din kommentar til det?

– Kommunens vedtak om omsorgsovertakelse har tidligere vært stadfestet i Fylkesnemda og tingretten. Det er det jeg vil si om dette.

– Hva er grunnen til at dere nå snur?

– Kommunen skulle jobbe for en langsiktig løsning, det er dette vi nå har funnet fram til.

– Det stemmer ikke at tilbakeføringen av barna skyldes manglende grunnlag for omsorgsovertakelse?

– Nå er saken underlagt taushetsplikt, og jeg kan ikke gi detaljer. Det er ikke uvanlig at kommunen sammen med familien kommer fram til samarbeidsavtaler i etterkant.

– Stemmer det at dere har blitt enige om å ikke si noe om et manglende grunnlag?

– Det er vanskelig for meg å kommentere på grunn av taushetsplikten. Retten har stadfestet vedtak om foreløpig omsorgsovertakelse tidligere, men nå har vi en samarbeidsløsning.

Inngått avtale

I april i år fikk de norsk-rumenske foreldrene tilbake ett av fem barn.

Det norsk-rumenske pinsevennparet i Sogn og Fjordane som i november ble fratatt sine fem barn av barnevernet, har fått massiv internasjonal støtte.

LES KOMMENTAREN: Den skadelige barnevernskonspirasjonen

Støttespillere av pinsevennparet har fra starten av hevdet at barnevernet grep inn fordi de fryktet kristen indoktrinering. Dette avviser det lokale barnevernet.

Advokatfirmaet opplyser at partene ønsker ro i saken av hensyn til barna.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter