Nyheter

Konfliktene de hegner om

Når Knut Arild ­Hareide og Per ­Sandberg barker sammen på NRK tirsdag kveld, håper begge å vinne velgere.

Det siste året har det tiltatt: Politikere fra KrF og Frp går i strupen på hverandre. Det har vært en rekke konfliktsaker mellom de to partiene, blant annet etter statsbudsjettet og i forbindelse med asyl-, integrerings og flyktningpolitikken. Høydepunktet var Dagsnytt Atten i februar.

Da barket Hareide og Sandberg sammen i NRK-studioet etter at Frp-nestlederen hadde beskyldt KrF for å ha et ­«meget stort ansvar» for at Norge ikke får bukt med tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og radikalisering. Sandberg mente KrF har et ansvar for at norske fremmedkrigere massakrerer barn og kvinner. Etter en halvhjertet unnskyldning fra Sandberg, gikk Hareide rett i strupen på Frp-eren.

LES MER: Igjen er det Frp mot røkla om flyktning­spørsmål

«Nok»

Han var skuffet over at Sandberg ikke ga ham en uforbeholden unnskyldning. Deretter kom den legendariske­ uttalelsen: «Nå er det nok, Per Sandberg». ­Hareide mente Sandberg måtte­ roe seg ned og holde seg til fakta.

Både KrF og Frp ser at de får frem eget budskap i klinsj med den andre. Det er ikke så rart. I en rekke aktuelle verdisaker er de motpoler. Det er spørsmålet om tigging de to skal diskutere i valgstudio i kveld.

Skyteskiver

I Frp mener mange at KrF fremstår som snillistiske i innvandringspolitikken og trangsynte i alkoholpolitikken, og når det gjelder søndagsåpent. KrF på sin side har en rekke velgere som opplever Frp som et kaldt og egoistisk parti, som setter profitt foran nestekjærlighet og menneskeverd.

Hovedgrunnen til at de to partiene har så mange feider, er at de i stor grad er opptatt av de samme spørsmålene, men med ulikt fortegn. Dermed er det gunstig å bruke hverandre som skyteskive.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter