Nyheter

Jublet for ny storstue i Grimstad

Innendørs fyrverkeri og jubel preget åpningen av Normisjons generalforsamling.

GRIMSTAD: Innvielsen av Grimstads nye og største storstue, Normisjonshallen, markerte også startskuddet for organisasjonens generalforsamling og sommerstevnet Sommer i Sør. Åpningsmøtet fant sted mandag ettermiddag.

– Denne hallen skal romme både bibel og ball. Denne uka blir det mest bibel, sa generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland da hun – symbolsk – hadde fått overlevert nøklene til hallen fra Kjetil Vestel Haga, rektor ved Normisjons bibelskole i Grimstad.

LES KOMMENTAR: Mye gikk galt i Normisjon, skriver Jan Arild Holbek

Rekordrask bygging

– I dag er vi fylt av glede og stolthet. På åtte måneder er visjonen om Normisjonshallen blitt til virkelighet, sa en tydelig stolt Vestel Haga.

Store deler av året skal kunstgresset i hallen brukes til idrettsformål for lokalbefolkningen og som en ny scene og boltreplass for de vel 100 studentene ved bibelskolen i Grimstad.

Men denne uka er arealet på 1.600 kvadratmeter forvandlet til stevnehall med plass til 1.700 mennesker. Her blir det forhandlinger, møter og konserter sju dager til ende.

LES MER: Misjonsskole får flytte til Trondheim

Fast sommerstevnested

Normisjon har bestemt at Bibelskolen i Grimstad og Normisjonshallen heretter skal være deres faste sted for generalforsamling og for det årlige stevnet Sommer i Sør.

– Vi tar mål av oss til å bli Kristen-Norges stevnested nummer én, sier rektor Kjetil Vestel Haga.

Kostnadsrammen for hallen er på 17,4 millioner kroner. I tillegg kommer utgiftene til tomt. Normisjon sentralt har tatt hovedansvar for finansieringen og bidratt med et rentefritt lån på 8,6 millioner. Hallens drift skal hovedsakelig finansieres gjennom utleie og skiltreklame.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kø av hilsener

Grimstad-ordfører Hans Antonsen (V) sto fremst i køen av hilsningstalere. Han gratulerte Normisjon med rekordrask bygging av en hall som hele lokalsamfunnet skal ta i bruk.

– Bibelskolen er blitt en del av Grimstads identitet gjennom 30 år, sa Antonsen.

Stein Reinertsen, Den norske kirkes biskop i Agder og Telemark, gratulerte og takket Normisjon «for det dere betyr for hele vår kirke og for vårt bispedømme spesielt».

– De fleste jeg har ordinert til prestetjeneste har hatt en eller annen tilknytning til Normisjon, sa biskopen.

Lederen i Kirkerådet i Den norske kirke, Svein Arne Lindø, som selv har mangeårig bakgrunn som misjonær i Bhutan og landsstyremedlem i (tidligere) Santalmisjonen, takket Normisjon for «at dere så frimodig bærer videre kallet om Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag».

– Bruk stemmeretten!

Kirkerådslederen oppfordret misjonsfolket til å delta ved kirkevalget i september 2015:

– Påvirk slik du kan gjennom stemmeseddelen! Mange er bekymret for utviklingen i Den norske kirke, og det er jeg for så vidt jeg også. Mitt personlige valg har vært å gå inn i lederverv i kirken med den profilen og misjonsbakgrunnen jeg har. Det er plass for mange flere, bemerket Lindø i sin hilsen til Normisjons generalforsamling.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter