Nyheter

Israel stoppet norsk-svensk aktivistbåt

Tross mange forsøk – ingen båter har greid å nå fram til den palestinske enklaven.

Aktivistene i båten Marianne av Göteborg ble hindret i å nå Gazastripen da de ble avskåret av israelske forsvarsstyrker sent søndag kveld.

Organisasjonen Ship to Gaza Sweden, som har kjøpt båten sammen med Ship to Gaza Norway, meldte i en pressemelding søndag at fiskebåten var omtrent 105 nautiske mil (snaut 20 mil) fra Gaza by. Nærmere kom den ikke, ettersom den ble stanset av de israelske soldatene, og ifølge nettstedet Haaretz.com blir båten eskortert til havnen i Ashdod.

LES MER: Kjente kunstnere til kamp not Israel

Ikke-voldelig markering

Blant de 18 aktivistene om bord er Tunisias tidligere president Moncef Marzouki samt parlamentarikere fra andre land. De seilte mot Gazastripen i et forsøk på å bryte den israelske blokaden.

Aktivistene i fisketråleren er ikke bevæpnet og beskriver turen som en ikkevoldelig markering. Det israelske forsvaret har beskrevet avskjæringen som en kortvarig operasjon uten noen skadde.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ingen har nådd fram

Marianne av Göteborg var opprinnelig en av fire båter i en aksjon som bærer navnet Freedom Flotilla III. De andre båtene er blitt hindret tidligere på ruten, og den norsk-svenske farkosten var den siste med sjanse til å nå Gazastripen.

Aksjonen er den tredje i sitt slag siden 2008, men ingen av båtene har greid å nå fram til den palestinske enklaven ettersom de er blitt stanset av israelske soldater.

Sist gang aktivister forsøkte å ta seg inn i den palestinske enklaven, var høsten 2012. Da ble seilbåten Estelle bordet av israelske soldater og en rekke aktivister pågrepet, blant dem stortingsrepresentant Aksel Hagen (SV).

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter