Nyheter

Dom faller i Bjørkelangen-saken

Mandag faller dommen mot 48-åringen som er tiltalt for uaktsomt bildrap på to jenter på Bjørkelangen i Akershus i januar i fjor.

Dommen faller i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm klokka 12.30.

Påtalemyndigheten mener sjåføren som kjørte på de to jentene Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), bør dømmes til seks måneders ubetinget fengsel.

LES OGSÅ: Det sorte hullet

Husker ikke

Mannens forsvarer, Gunhild Lærum, mener derimot at straffen må settes langt lavere og viste i rettssaken til hva som er vanlig når noen skal dømmes for uaktsomt bildrap.

Tiltalte nekter ikke for at det var han som kjørte varebilen da ulykken skjedde, men ettersom han ikke husker ulykken, kunne han heller ikke erklære seg skyldig. I retten sa han at han ikke kan tilstå noe han ikke kan erindre noe av.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Møtende bil

Bistandsadvokat Christian Lundin sa i retten at 48-åringen burde tatt på seg ansvaret for ulykken og ikke lansere alternative teorier om hva som kan ha skjedd. Lundin sa han ikke kan forstå hvorfor tiltalte ikke stoler på vitner han hadde snakket med i minuttene etter ulykken. Vitnene fortalte om en fortvilet sjåfør som sa han var i ferd med å kjøre forbi hestevogna, men måtte unngå en møtende bil og hadde kjørt på jentene og vogna.

Påtalemyndigheten la også ned påstand om inndragning av førerkortet i fire år.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter