Nyheter

Tegnere vil ikke karikere for Charlie

Charlie Hebdo har vansker med å rekruttere nye karikaturtegnere.

Noen av Frankrikes mest kjente karikaturtegnere ble drept 7. januar, da brødrene Kouachi henrettet elleve mennesker inne i redaksjonslokalet til det franske satirebladet Charlie Hebdo.

Nå er bladet i gang igjen med produksjonen. Men i et intervju med Le Monde forteller den nye redaktøren at det er vanskelig å rekruttere nye tegnere. Mange av tegnerne som er blitt kontaktet, har avslørt tilbudet, forklarer Laurent «Riss» Sourisseau til den franske avisen.

LES OGSÅ: – Aviser og tegnere er mer forsiktige

Arbeidsforhold

Det er fristende for mange å følge etter størrelser som Charb, Cabu og Wolinski. Men arbeidsforholdene gjør at tegnerne vegrer seg. I dag holder Charlie Hebdo til hos avisen Libération. Men snart vil de innta en egen strengt bevoktet «bunkers» i 13. arrondissement sydøst i Paris.

Ifølge Le Monde er det dessuten gamle interne stridigheter i redaksjonen knyttet til profil og økonomiforvaltning som i dag truer med å blusse opp igjen. Avisen har etter angrepet donasjoner på totalt 10 millioner euro, men kommentatoren Patrick Pelloux mener forvaltningen av disse kan bli til et «mareritt».

LES OGSÅ: – Frykt er deres viktigste våpen

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ny utgave

Denne onsdagen står bladet opp igjen av asken med utgave nummer 1.179. Da har det vært stans i produksjonen siden onsdag etter terrorangrepet. Den gang viste forsiden en gråtende Muhammed med et skilt som viste teksten «jeg er Charlie», fulgt av teksten «alt er tilgitt». Tittelen på den nye utgaven er «c'est reparti!», som betyr «på'n igjen».

Riss var til stede i redaksjonslokalet under angrepet, men ble kun skadet. Han overtok deretter som sjefredaktør etter Stéphane «Charb» Charbonnier.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter