Nyheter

Palestiner dømt for drap på tre israelske tenåringer

En militærdomstol i Israel dømte tirsdag en palestinsk mann som var tiltalt for å stå bak bortføringen og drapet på tre israelske tenåringer i juni fjor, til 75 års fengsel.

Hossam Qawasme ble også dømt til å betale 250.000 shekel, tilsvarende rundt 480.000 kroner, i oppreisning til hver av de tre ofrenes familier av militærdomstolen Ofer nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden.

Qawasme var tiltalt for å ha organisert og finansiert bortføringen av de israelske tenåringene 12. juni i fjor. Drapet utløste flere voldelige hendelser, som igjen førte til den 50 dager krigen på Gazastripen.

LES OGSÅ: Dette har du kanskje ikke hørt fra Israel de siste dagene

– Tiltalte er dømt for de mest alvorlige lovbruddene, det kaldblodige og forferdelige drapet på tre unge mennesker som var på vei hjem til familiene sine, heter det i rettsdokumentene.

– Som et resultat av handlingene vil tiltalte sone tre livstidsdommer. Han vil bli fjernet fra samfunnet og tilbringe resten av livet sitt i fengsel, står det videre.

De to andre som Israel mener var med på drapene, Amer Abu Eisha og Marwan Qawasme, ble begge skutt og drept i en skuddutveksling med den israelske hæren i Hebron på Vestbredden i september i fjor.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter