Nyheter

Adams rygg

Da Vårt Land i juni brakte saken om legene som ikke fikk operere dødssyke Adam (9), var det ingen som så for seg at situasjonen kunne snu så kjapt. Men allerede samme dag som oppslaget sto på trykk, kom kontrabeskjeden fra Oslo Universitetssykehus: Den russiske asylsøkergutten fikk ryggoperasjonen legene mente han trengte.

Bare uker senere fikk Vårt Land være med Adam inn på operasjonsstua. To operasjoner senere forteller legene om en gutt med en helt annen livskvalitet, dog med andre, betydelige helseproblemer.

Asylsaker kan være vanskelige å omtale. Mange hensyn må balanseres. Bør familien få hjelp? Sendes ut? Utlendingsnemnda mener familien har misbrukt asylinstituttet for å få helsehjelp. Familien og advokaten protesterer. Adams leger mener han uansett bør få hjelp, når situasjonen først har blitt slik den er.

Det som uansett er sikkert er at saken skaper ringvirkninger for andre enn Adam. Sykehuset innrømmet at de hadde tolket regelverket for strengt. Helsedepartementet tok loven om helsehjelp opp til vurdering. Det kan endre livet for andre.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter