Nyheter

KrF vil ha ny høring om Nav

Ny informasjon gjør det nødvendig å avholde nok en høring om Nav på Stortinget, mener KrFs Hans Fredrik Grøvan.

– Vi har fortsatt ikke fått vite hvorfor utviklingen av IKT-systemet har stoppet opp. Det er også uklart hvem som har ansvaret for dette, sa kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Martin Kolberg (Ap) etter høringen om datatrøbbelet i Nav i november.

LES OGSÅ: Fattighuset: Man klarer seg uten Ipad til jul

I ettertid har det dukket opp ny og viktig informasjon som krever ytterligere avklaringer, ifølge saksordfører Hans Fredrik Grøvan. Under fredagens ekstraordinære møte i komiteen vil han be om at det avholdes ny høring i saken så raskt som mulig over nyttår.

– Vi har enkelte spørsmål knyttet til rolleblanding og habilitetsproblemer når det gjelder selskapet Accenture. Det har fungert som leverandør og rådgiver samtidig som det har fakturert Nav for 3 milliarder kroner i løpet av de åtte siste årene, sier Grøvan.

LES OGSÅ: Nav på sotteseng

Han vil også ha svar på om det ligger an til økonomiske overskridelser i forbindelse med moderniseringen av datasystemene til Nav.

Stortinget har fastsatt 3,3 milliarder kroner som ramme for moderniseringsprosjektet, men Dagens Næringsliv skrev onsdag at Nav på et møte denne uken varslet en mulig kostnadssmell på 1,2 milliarder kroner i det som er igjen av digitaliseringsprosessen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter