Nyheter

Kristensen: – Utrolig salme-finale

Vidar Kristensen har arbeidet med den nye salmeboka i fire år.

– Å få en slik finale, hadde jeg aldri forestilt meg, sier Kirkerådets prosjektleder for salmeboka, etter helgens salmemaraton i NRK.

Vidar Kristensen var på plass under hele tv-sendingen fra Vår Frue kirke i Trondheim. Han fungerte som coach og faglig rådgiver for NRK. Kristensen hadde også skrevet faktaopplysningene som gled over skjermen under hver salme.

LES OGSÅ: NRKs salmemarton: – Overgikk min fantasi

Salme-coach

– Dette var en helt unik helg. Å få oppleve å være til stede og sitte på første benkerad når salmer synges i 60 timer, var helt utrolig. Det å få hele boka i sammenheng, har jeg aldri opplevd før. Da blir både samebokas variasjon og alt det flotte som der er samlet, det så tydelig, sier Kristensen til Vårt Land.

Han har vanskelig for å velge ut én egen salmefavoritt:

– Minst 800 av Salmebokas 899 salmer er mine favoritter, bemerker Vidar Kristensen.

– Når nesten halve Norge har sett på salmesang-sendingen, forteller det noe om hvor langt salmene når ut til folket, tilføyer han.

LES OGSÅ: 2,2 millioner var innom salmemaraton på NRK

Mest brukt på twitter

2, 2 millioner seere fikk med seg deler av "Salmeboka minutt for minutt". I tillegg var emneordet #nrksalme det mest brukte på Twitter denne helgen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Vidar Kristensen er selv en av de siste tiårenes fremste norske salmediktere. Han er representert med åtte tekster og ni oversettelser i Den norske kirkes nye salmebok. Blant dem er misjonssalmen «Der det nye livet lever», «Jeg har en venn som har gitt sitt liv» og bordverset «Herre, din jord bærer mat nok til alle».

Også tysk TV merket seg salmemartonet. Her kan du se en reportasje fra tysk TV.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter