Nyheter

Kjell Magne Bondevik fikk ryktebrev i posten

– Det var ubehagelig. Jeg snakket jo ikke med mange om dette, sier den tidligere statsministeren.

I et stort – og uvanlig langt – intervju med NA24 forteller tidligere statsminister og KrF-leder Kjell Magne Bondevik (67) blant annet om hvordan det har vært å forholde seg til rykter som har versert om hans person.

Farskapsryktet

Spesielt trekkes fram historien om at han skulle være far til Marit Arnstads barn. Ryktet startet allerede mens Arnstad, som var olje- og energiminister i Bondeviks først regjering, var gravid. Det stanset ikke før hun selv dementerte i Se og Hør i 2005.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Da ryktene først begynte å svirre sent i 1998 hadde Bondevik nylig blitt friskmeldt fra en mye omtalt «depressiv reaksjon».

– Det var ubehagelig. Jeg snakket jo ikke med mange om dette. Jeg fikk et par brev som gikk på det samme. De viste jeg til kona mi, Bjørg. Det var en anledning å fortelle henne om ryktene, forteller den tidligere statsministeren til NA24.

LES OGSÅ: Bondevik har fortsatt nedturer

Kona tok det «greit»

Paradoksalt nok gjorde brevene det enklere å ta tak i og snakke om ryktene.

– Da viste jeg det bare til kona og sa: «Det går et sånn tullete rykte! Du har sikkert hørt det, men nå får du høre det fra meg».

Ifølge Bondevik tok kona Bjørg det »greit».

I NA24-intervjuet forteller Kjell Magne Bondevik, som i dag er leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, også om sine mørke perioder, om sitt syn på Erna Solbergs utfordringer, om sine ti barnebarn og om hvorfor han ikke tok en internasjonal toppjobb etter statsministerperiodene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter