Nyheter

250 flyktninger fryktes omkommet i forlis i Libya

En båt forliste en kilometer fra Libyas kyst fredag.

Kystvakten trodde først at trebåten som gikk ned, hadde omkring 170 personer om bord, men oppjusterte søndag anslaget.

– Vi tror det fortsatt er mer enn 250 omkomne personer i vraket. Da vi undersøkte under vann, oppdaget vi at fartøyet er mye større enn vi først trodde, sier Mohammad Abdellatif, som er talsmann for den libyske kystvakten.

Båten sank sent fredag øst for Libyas hovedstad Tripoli. Landets kystvakt har små ressurser, og bare en båt ble satt inn i redningsarbeidet.

Oppdaget skip med døde. De siste månedene har tusenvis av migranter, hovedsakelig fra land sør for Sahara, forsøkt å krysse Middelhavet i gebrekkelige båter for å nå Europa. Mange av disse har forlist på veien.

Under inspeksjon av et skip utenfor kysten søndag, oppdaget et italiensk marinefartøy 18 døde og 73 overlevende flyktninger om bord.

– Jeg er rystet over disse nye tragediene til sjøs, og kondolerer ofrene og deres familier. Jeg vil også takke italienske myndigheter for å ha gjort en enorm innsats for å bistå og redde tusenvis av migranter de siste dagene, sa Italias innenriksminister Angelino Alfano søndag.

Utnytter de lovløse tilstandene. Italias marine, kystvakt og handelsflåte har siden fredag reddet mer enn 3.500 personer i området mellom kysten av Sicilia og Libya og Tunisia.

Hittil i år har over 100.000 flyktninger nådd kysten av Italia, ifølge italienske myndigheter.

Libya er et av de største avreisepunktene for reisen inn i Europa. Det skyldes blant annet at menneskehandlere utnytter situasjonen i landet, som siden Muammar Gaddafi ble styrtet i 2011, har vært preget av politisk kaos og lovløshet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter