Nyheter

MIFF demonstrerte mot Hamas og norske medier

Norske mediers Midtøsten-dekning ble sterkt kritisert da Med Israel for Fred (MIFF) holdt Israel-markering utenfor Stortinget søndag ettermiddag.

Mellom 400 og 500 personer hadde møtt opp foran Stortinget for å uttrykke sin støtte til Israel.

– Vi er ikke samlet for å feire Israels krigføring på Gaza, men for å få til en ekte fred. Vi er her fordi vi hater å se kvinner og barn bli drept av den islamistiske bevegelsen Hamas, sa styreleder i MIFF, Conrad Myrland, under sin appell.

Myrland og flere av de andre talerne gjentok organisasjonens budskap om at Hamas har skylden i tapene på palestinsk side, og at norske medier er ubalansert i sin dekning av konflikten.

Flere av demonstrantene bar også skilt med påskriften: «Mediedekningen av Israel-konflikten må bli mer rettferdig», «Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere» og «Nei til terroren og islamismen til Hamas».

Politikere blant talerne. Blant dem som holdt appeller var stortingsrepresentantene Hans Fredrik Grøvan (KrF), som leder foreningen Israels venner på Stortinget, og Kristian Norheim (Frp), som er andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen.

Sistnevnte rettet også et spark mot norske medier.

– Tenke seg til at det måtte en dansk journalist til for å få balanse i dekningen, sier Norheim, og viser til intervjuet Martin Krasnik i DR1 gjorde med Mads Gilbert om krigen på Gazastripen.

Grøvan pekte på Hamas ansvar for lidelsene på Israelsk side.

– Utvikling kan ikke finne sted så lenge sykehus og skoler brukes som våpenlagre og kommandosentraler, fastslo han.

Motdemonstrasjon like ved. Samtidig kom det taktfaste rop om «Fritt Palestina!» og «Israel – terrorist!» fra rundt 100 til 150 motdemonstranter bak Eidsvolls plass. Motdemonstrasjonen var ikke varslet, men ifølge politiet var den antydet på sosiale medier og dermed ikke uventet.

Motdemonstrantene viftet med palestinske flagg, og enkelte holdt et banner med påskriften: «Global intifada» og henvisning til den venstreradikale gruppen «Tjen Folket».

Like før 14.30 kjørte flere av politiets innsatsbiler med blålys foran demonstrantene, men det er uklart hva som er årsaken til utrykningen.

Palestinakomiteen søkte om å få holde motdemonstrasjon til støttemarkeringen, men trakk senere søknaden, ifølge politiet.

– Hvis det blir bråk kommer vi til å få skylden, og det ønsker vi ikke, uttalte komitéleder Kathrine Jensen til NRK.

Stort politioppbud. Politiet hadde møtt opp tallrike, blant annet med politihester og hunder.

– Vi hadde tilgjengelig mannskap på stedet. Fra politiets side gikk det nøyaktig som forventet. Det ble ikke foretatt pågripelser eller bortvisninger, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

I tillegg til Myrland, Norheim og Grøvan holdt også Solveig Ghatso, styreleder i MIFF Vestfold, og George Deek, fungerende ambassadør for Israel i Norge, appeller. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter