Nyheter

Voldssiktet prest løslatt

Presten i Den norske kirke på Nordvestlandet ble i dag løslatt, to dager før fengslingsperioden er over.

– Han er nå løslatt siden det ikke foreligger noe grunnlag for å holde ham fengslet, sier mannens advokat, John M. Hammervold.

– Vi tok initiativet til samtykket i to ukers varetekt for at politiet skulle få anledning til å få frem sannheten. Det har de nå gjort, og utfallet er altså umiddelbar løslatelse. Det taler for seg

Det var i påsken at presten på Nordvestlandet ble pågrepet og siktet for trusler og vold i nære relasjoner. Dagen etter pågripelsen ble han i Sunnmøre tingrett varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll.

Ser fremover. Onsdag formiddag ble han løslatt, to dager før fengslingsperioden er over.

En voksen kvinne har vært fornærmet i saken og fikk oppnevnt bistandsadvokat. Siktede har gjennom sin advokat sagt at han frykter at påstandene fremsettes av noen som ønsker å skade ham.

– Hvordan har siktede opplevd tiden i varetekt?

– Han synes naturlig nok at det har vært tøft. Selv om han har sittet på brev- og besøkskontroll, så har politiet nektet ham all kontakt med omverdenen. Det betyr at han i realiteten har vært isolert. Vår klient ser nå fremover, og han vil forsøke ikke å la dette prege ham for mye, sier Hammervold.

Ikke grunnlag for fengsling. Advokaten var i går til stede da presten var i avhør med alle involverte parter. Han var da sikker på at den siktede ville bli løslatt. «Jeg forventer at politiet innser at det ikke er grunnlag for fengsling i denne saken, og at han løslates nærmest umiddelbart. Etter at politiet har fått høre de involverte parter forklare seg har jeg grunn til å forvente slik løslatelse», sa han til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter