Nyheter

SV i strupen på KrF om reservasjon

SVs Snorre Valen utpeker KrF til «Norges mest usympatiske parti».

I stortingsdebatten om legers mulighet til å reservere se gitt det til tider hett for seg. SV Snorre Valen, var blant dem som dømte regjeringens forslag om reservasjonsmulighet for fastleger, i spørsmål knyttet til liv og død, nord og ned.

– Usympatiske. – I Norge undergraver regjeringen den grunnleggende forutsetningen for selvbestemt abort, sa Valen, som er stortingsrepresentant for SV, og fortsatte:

– Det partiet som kanskje er Norges mest usympatiske parti, og som tror at den eneste formen for etikk og moral som finnes her i verden, er KrF sin etikk og moral. I KrFs verden er kampen mot selvbestemt abort et moralsk standpunkt, mens kvinnefrigjøring og feminisme ikke er det.

LES OGSÅ: SV talte med Høies abort-manus

– Stemmer ikke. I debattens desidert kvasseste innlegg understreket Valen at kvinnen selv har rett til å ta abort og at samfunnet ikke skal stille seg til dommer over et slikt valg.

Valen hevdet at når KrF får sjansen «så utsetter de hele landet» for sin moral, og gjorde det klart:

– Det er derfor kvinnes rettigheter svekkes når KrF får makt og det er derfor mine fremtidige barn må påtvinges 55 prosent kristendom i skolen, tordnet Valen.

KrF-forundring. Andre partier lot KrF være tålig i fred. Men spesielt SVs talere hakket på partiet, som fikk kjempet inn reservasjonsadgangen som Stortinget debatterte.

Etter debatten var KrFs helsepolitiske talskvinne, Olaug Bollestad, forundret over tonen fra Valen.

– Et slikt bilde av KrF fungerer som svartmaling og stemmer lett ikke med virkeligheten, sier Bollestad.

LES OGSÅ:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter