Nyheter

NRK får kjeft for å sende gudstjeneste i stedet for OL

– Jeg ble mildt sagt skuffet, forteller skientusiast som ville høre 3-mila på radio.

Søndag er gudstjenestedag på NRK P1, så også sist søndag da 30 kilometer med skibytte gikk parallelt. Dermed gikk 3-mila på digitalradio, mens gudstjenesten ble sendt. Først 14 kilometer uti løpet fikk P1-lytterne bli med til Sotsji.

– Jeg var skuffa og forbanna, mildt sagt. Da jeg ringte inn til NRK satt jeg lenge i kø, så det var sikkert flere som var ganske irriterte, sier Jan Åge Valstad til Dagbladet.

Valstad var på kjøretur og hadde gledet seg til å høre OL-sendingen i bilen. Der har han ikke digitalradio.

– OL er bare hvert fjerde år, så da synes jeg de bør sende de vanlige programmene på digitalradio, og OL på FM-nettet, fortsetter han.

Kanalsjef i NRK P1, Jon Branæs, forsvarer prioriteringen.

– P1 er en kanal som skal favne alle. Denne gangen handler det om at to tilbud hver for seg kolliderer, og da må vi prøve å finne en kompromissløsning, sier Branæs.

Kompromisset var en kortere, 35 minutter lang OL-gudstjeneste. Også neste søndag, under den enda mer populære herrestafetten i langrenn, vil det bli sendt gudstjeneste på P1 i starten.

Branæs avviser at å legge OL-sendingen til digitalradio skyldes er en skjult agenda for å få flest mulig lyttere over på de digitale sendingen.

– Man skal ikke undervurdere gudstjenestens rolle i P1, sier han til Dagbladet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter