Nyheter

Sp-ordfører: Navarsete må gå av

– Marit Arnstad må overta, mener Even Moen i Stor-Elvdal.

Sp-leder Liv Signe Navarsete må gå av på landsmøtet neste år, og Marit Arnstad må overta, mener ordfører Even Moen (Sp) i Stor-Elvdal.

VG har snakket med 15 Sp-ordførere landet rundt. Sju av dem er avventende, mens to ønsker at dagens ledelse blir sittende.

Fem ordførere er ifølge avisa klokkeklare på at det må endringer til i ledelsen.

– Jeg tror vi må bytte leder. Vi har i perioden med Navarsete stupt på målingene, i valgene og på medlemstallet. Jeg har ikke noen jevnlig kontakt med partilederen, men jeg oppfatter at hun har en litt spesiell lederholdning, sier Even Moen til avisa.

BLI MED I DEBATTEN: «Hverken parti eller partileder Liv Signe Navarsete kan i lengden i leve med det spenningstrykket som er skapt i Senterpartiet», mener Helge Simonnes. Hva mener du?

– Allerede til våren. Til NRK sier Moen at lederskiftet bør komme allerede til våren. Han får støtte av ordfører Kåre Helland i Sør-Aurdal.

– Det som kommer fram, er alvorlig. Det må gjøres vurderinger rundt ledervervet fram mot landsmøtet. Jeg ser en stor utfordring i mangelen på klare arvtakere i partiet, for også nestlederne har opptrådt på forskjellige måter som ikke åpenbart er bra, sier Helland til VG.

En av dem som støtter Navarsete, er Gjerstad-ordfører Kjell Trygve Grunnsvoll.

– Ting har ikke vært på stell og som de bør være, men jeg mener det er feil å skyte på Liv Signe Navarsete alene, sier han.

Navarsete ønsker ikke å kommentere saken verken overfor NRK eller VG.

Rapport. Kritikken har mot Sp-lederen kommet fra mange hold etter at partiets interne gransking ble presentert onsdag.

– Det er klart det er tøft for meg personlig. Likevel synes jeg ikke rapporten i dag var så tøff som det er å vite at det er folk i partiet som vil så vondt at de lekker utvalgte deler av rapporten for å skade meg. Lekkasjene var velplassert for å peke på meg som leder, men rapporten adresserer ledelsen, sa Navarsete til NTB.

Hun understreket at det ikke var første gang informasjon kommer ut og varslet at partiet skal jobbe for å sette en stopper for lekkasjene.

– Hele partiet lider under en slik kultur, sa Sp-lederen.

«Nervøs og usikker». En mye omtalt lekkasje kom i VG flere uker før rapporten ble lagt fram. I et innspill fra et fylkeslag ble Navarsete omtalt som «nervøs og usikker».

I Politisk Kvarter torsdag morgen varslet Sp-lederen at et mål var å «røyke ut» den eller de som hadde lekket opplysninger. Dagen etter angret hun og forklarte til NRK at hun hadde vært på julebord kvelden før intervjuet..

– Jeg skulle aldri reist på Politisk Kvarter den dagen. Etter en så tøff onsdag, og så julebord på kvelden, og sein natt, burde jeg kanskje holdt meg unna å stille på radioen klokka 7.45 på morgenen, sa Navarsete.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter