Nyheter

Kjøde varsler kirkeutmelding

Lederen i Normisjon tar avskjed med Den norske kirke dersom Kirkemøtet innfører en liturgi for homofile par.

Normisjonsgeneral Rolf Kjøde gjør det nå klart at han melder seg ut av Den norske kirke – hvis Kirkemøtet innfører en liturgi for homofile par.

– Hva jeg tenker om dette er godt kjent internt i organisasjonen. Jeg har orientert landsstyret og ledelsen i Normisjon, sier generalsekretæren.

VERDIDEBATT: Les Rolf Kjødes debattinnlegg

Vil kjempe. På verdidebatt.no skriver Kjøde at han «vil kjempe for at Den norske kirkes kirkemøte kan utrustes til å stå imot det enorme presset som vil komme framover».

– Det er ingen hemmelighet at jeg går på det tidspunkt kirken vedtar liturgier som strider mot den alminnelige, kristne troen, for eksempel liturgier som lærer i samsvar med norsk lov om ekteskapet. Andre vil velge å bli «til de blir kastet ut», sier Rolf Kjøde.

LES OGSÅ: Rolf Kjøde gir seg som sjef i Normisjon

Skuffet. Han er svært skuffet over at et stort flertall i Bispemøtet «har gjort det klart at de vil ha innført liturgier som endrer kirkens lære om hva ekteskapet er, slik at det er likegyldig om det er mellom to av ulikt eller to av likt kjønn».

– Men de åtte biskopene som sier prinsipielt ja til at homofile bør få gifte seg i kirken, vil ikke nå innføre vigselsliturgi, men bare en forbønnsliturgi for de som har inngått ekteskap. Gjør det en forskjell for deg?

– Nei, også en slik forbønns- og velsignelsesliturgi er en 100 prosent legitimering av homofilt samliv og vil uttrykke en ny, læremessig forståelse av ekteskapet, svarer Kjøde.

Han spår at det vil få store konsekvenser dersom Kirkemøtet følger flertallsbiskopenes råd:

Blir hjemløse. – Trofaste medlemmer vil bli hjemløse, og kirken vil kunne miste mange prester, både gjennom økt avgang og større rekrutteringssvikt, tror Rolf Kjøde.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter