Nyheter

Kjøpte Lofoten for kristen K

Venstre-leder Trine Skei Grande slapp katta ut av sekken: Hun «kjøpte» Lofoten-vern og betalte med livssynspolitikk.

Den nye SV-representanten Torgeir Knag Fylkesnes fra Troms lurte på hvordan det kunne ha seg at Venstres ja til livssynsnøytralitet kunne ende med et ja til gjeninnføring av K for kristendom i RLE-faget.

I Stortingets store erklæringsdebatt sa Skei Grande at hun ville være ærlig:

– Jeg var villig til å gi en K i et fag for vern av Lofoten og Vesterålen. Den var ett av mange småpunkter vi måtte gi, innrømmet Venstre-lederen.

Det vakte nemlig forundring da samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre var klar. Da hadde nemlig KrF fått gehør for gjeninnføring av K i navnet på skolens livssynsfag – det skal hete KRLE.

Også internt i Venstre var saken omstridt. Livssynstalskvinne Guri Melby sa til Vårt Land nylig at hun «var lite glad» for dette. Partiet som ønsker helt livssynsnøytral skole må snart trykke på ja-knappen for en kristenmarkering.

– Ok – jeg ga meg på en bokstav, men det var verdt det. Det er bare å kikke ut over havet der, så er saken klar, sa Grande i Stortinget.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter