Nyheter

– Fader Paolo er i live

Høytstående diakon informerte Europaparlamentet om den kjente jesuittpresten som er kidnappet i Syria.

– Jesuittprest Paolo Dall'Oglio (59) er i live, hevder erkediakon Emanuel Youkhana i Den assyriske kirken i øst.

Ifølge Dagen kom Youkhana med uttalelsen i forbindelse med en gjesteforelesning i Europaparlamentet i forrige uke. Der presenterte den internasjonale greinen av Åpne Dører rapporten «Sårbarhetsvurdering av Syrias kristne». Både parlamentarikere, lovgivere og frivillige organisasjoner var til stede på møtet.

Youkhana kom ikke med flere opplysninger, hverken om prestens tilstand eller hvor han befinner seg, melder World Watch Monitor.

Publiserte video. Fader Paolo er ikke sett siden i sommer. Omgitt av vaiende syriske flagg og demonstranter snakket han på arabisk om kampen for et fritt Syria. Videoen på Youtube ble tatt opp 28. juli i Raqqa nord i Syria. Siden har ingen sett jesuittpresten. Han skal være kidnappet av en gruppe knyttet til terrorbevegelsen al-Qaida.

LES OGSÅ: Forhandler om jesuittpater i Syria

Kastet ut. Jesuittpresten har i tretti år arbeidet i Syria, i hovedsak med dialog mellom kristne og muslimer. Han holdt til i Deir Mar Musa, et kloster fra 600-tallet åtte mil nord for Damaskus. Der etablerte han en økumenisk kommunitet.

LES OGSÅ: Syrisk klosterleiar fryktar lang, blodig borgarkrig

I 2012 ble den 59 år gamle pateren kastet ut av Syria av president Bashar al-Assad etter å ha møtt opposisjonen i landet og kritisert al-Assad-regimets handlinger i borgerkrigen. I januar dro han tilbake.

Straks før han ble kidnappet, skulle han prøve å megle i en konflikt mellom muslimske, hellige kriger, såkalte jihadister, og kurdere i Nord-Syria.

Et par måneder før fader Paolo ble kidnappet, forsvant biskopene Yohanna Ibrahim og Boulos Yaziji. Heller ikke disse to er kommet til rette.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter