Nyheter

Vårt Land snart blant Norges ti største

Avisen nærmer seg topp 10-listen over de mest leste papiravisene.

Flere leser Vårt Land. Nå leses papiravisen av 92.000 daglig – noe som er en økning på 6.000 fra forrige måling. Lesermålingene blir utført av TNS Gallup. Sjefredaktør Helge Simonnes forklarer leserveksten med «endringer i avisen som slår positivt ut»:

– Disse endringene har vi fått mye positiv tilbakemelding på, og vi er glade for at dette kommer til syne i de nye lesertallene.

Religion påvirker. – Hva ble gjort?

– Vi har skjerpet profilen og er blitt tydeligere på at vi vil skrive enda mer om saker der religion møter storsamfunnet. Noen tror at tro og religion er en privatsak. Det er en gedigen feilslutning. Religion har stor innvirkning på samfunnets utvikling, både politisk og kulturelt. Det er en spennende oppgave å lage journalistikk inn i dette spenningsfeltet. Jeg tror at mange av våre lesere opplever at Vårt Land er den avisen som gjør dette best i Norge. Vi håper selvfølgelig at enda flere skal oppdage at vi har en stab som har stor kompetanse på dette feltet.

Med 92.000 daglige avislesere ender Vårt Land på 11. plass blant landets aviser. På 10. plass ligger Romerikes Blad med 93.000. Bak Vårt Land ligger aviser som Sunnmørsposten, Drammenes Tidende, Tønsbergs Blad og Nordlys.

– Vårt Land har en klar ambisjon om å bli blant de største dagsavisene på papir. Tallene viser at vi er like i nærheten med å nå dette målet, sier Simonnes.

Leser mobilaviser. TNS Gallups årlige undersøkelse Forbruker & Media viser forøvrig at Aftenposten kan glede seg over at 43.000 flere leser papirutgaven, noe som er en framgang på 7 prosent, samtidig som avisen også har en kraftig vekst både på nett og mobil. VG og Dagbladet, som tradisjonelt har vært de store løssalgsavisene, opplever en enorm vekst på sine mobilutgaver, rundt 55 prosent, mens papirutgaven taper terreng. VG går mest tilbake med 9,6 prosent. Nisjeavisene, som blant annet omfatter Klassekampen, Dagens Næringsliv og Vårt Land, har totalt sett en framgang på 4,4 prosent.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter