Nyheter

USA ber alle amerikanere forlate Jemen straks

Militærfly har nå hentet ut amerinanske borgere.

Et militærfly har hentet ut flere amerikanske borgere etter at USA tirsdag ba alle amerikanere forlate Jemen med en gang på grunn av økt risiko for terror.

En talsmann for Pentagon sier at amerikansk personell ble hentet ut ved hjelp av flyvåpenet etter forespørsel fra utenriksdepartementet.

Evakuerte 75. I alt 75 ansatte er evakuert, sier en anonym kilde til AFP. De 75 skal ha hatt funksjoner på ambassaden som ikke ble ansett å være kritiske for å opprettholde representasjonen.

Få timer før hadde utenriksdepartementet i Washington sendt ut en kunngjøring der de gjorde det klart at oppfordringen om evakuering gjelder alle amerikanere bortsett fra nødvendig personell.

I kunngjøringen advares det mot et høyt trusselnivå i Jemen på grunn av terrorvirksomhet og sivil uro.

Stengte ambassader. Jemen har vært i sentrum for den amerikanske terroralarmen som ble sendt ut før helgen, som har ført til at et 20-tall amerikanske diplomatiske stasjoner i Midtøsten og Afrika er stengt.

Også andre land har stengt ambassader, mens Norge har begrenset adgangen og skjerpet sikkerheten ved flere utenriksstasjoner. Det norske utenriksdepartementet opplyser til NTB at det befinner seg et svært lite antall nordmenn i Jemen, og rådet fra UD har helt siden februar vært å forlate landet.

Tirsdag kunngjorde også Storbritannia at de trekker alt sitt diplomatiske personell ut av Jemen og forlenger stengningen av den britiske ambassaden inntil videre.

FN blir værende. FNs høykommissær for flyktninger UNHCR på sin side blir i Jemen, men har skjerpet sikkerhetstiltakene.

– Vi blir, men vi opererer med ekstrem forsiktighet og under særskilte restriksjoner, sier UNHCRs talskvinne Melissa Fleming.

UNHCR er i Jemen mest fokusert på å hjelpe hundretusener av mennesker, særlig fra Afrikas Horn, som krysser Rødehavet til Jemen i håp om å komme seg til de rike golfstatene.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter