Nyheter

Pilegrimer i Nidaros sørget over togulykke

– En sterk og fin markering av det som har skjedd, sier Vigdis Vormdal.

Om lag 200 personer var torsdag ettermiddag samlet utenfor Nidarosdomen for å markere Jakobs dag. Etter at 80 personer døde og 168 ble skadet i en togulykke rett utenfor pilegrimsbyen Santiago de Compostela i Spania, ble det som vanligvis skulle vært en festdag også en markering av sorgen.

– Det er klart at dette preger oss. Det er jo helt ufattelig, mange av oss har reist med tog til og fra Santiago. Det gjør vondt å se TV-bildene, forteller Vigdis Vormdal som er styreleder i pilegrimsfelleskapet St. Olav i Trøndelag.

LES OGSÅ: Pilegrimsfesten ble til sorg

Sørgebånd. Hvert år klokken 14.45 markerer pilegrimsfelleskapet dagen for St. Jakob i Nidarosdomen. Da heises en person opp i lift utenfor domen og det henges en krans over St. Jakob. I år fikk kransen et svart sørgebånd.

– Allerede ved begynnelsen ble det sagt at dette kom til å bli en dag som ble annerledes, på grunn av det som hadde skjedd.

LES OGSÅ: Pilegrimer omkom i togulykke

Sterkt. Senere beveget gruppen seg inn i kirken der fungerende pilegrimsprest Kjell Skartseterhagen inkluderte sorgen over de rammede i Spania i flere av gudstjenestens faste elementer.

Vormdal har selv gått til pilegrimsbyen Santiago tre ganger.

– Det ble en sterk og fin markering av det som har skjedd, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter