Nyheter

– Stoppet ikke angrep på koptere

Kristne koptere ble drept i Egypt. – Ingenting ble gjort, sier en lokal prest.

Kristne koptere ble skadet og drept, mens egyptiske, militære styrker ikke grep inn for å stanse angrepet. Det hevder Amnesty International i en orientering som ble publisert i dag.

Det var under et 18 timer langt angrep den 5. juli at fire kristne, koptiske menn ble drept, mens fire andre ble alvorlig skadet. Angrepene tok til etter at en muslim ble funnet død nær hjemmene til kristne familier i Nagah Hassan, 18 kilometer vest for Luxor.

Gjorde ingenting. – Til tross for at lokale innbyggere og religiøse ledere gjentatte ganger ropte om hjelp, gjorde sikkerhetsstyrker på stedet bare halvhjertede forsøk på å få slutt på volden, skriver Amnesty i en pressemelding.

Angrepet skal ha startet klokken 3 om natta, og før klokken ble 12 neste dag hadde flere enn 100 kristne hjem blitt angrepet. Lokale innbyggere forteller til organisasjonen at de forgjeves ringte politiet og militæret hele dagen.

– Angrepet varte i 18 timer. Jeg banket på hos både politiet, hæren, lokale ledere og de sentrale sikkerhetsstyrkene. Ingenting ble gjort, fader Barsilious, en lokal prest fra Dab'iya til organisasjonen.

Spent situasjon. Egypterne har nylig fått på plass en overgangsregjering etter at hæren avsatte Mohamed Mursis regjering. Det er knyttet stor spenning til situasjonen i landet den nærmeste tiden, spesielt for de koptiske kristne som utgjør om lag 10 prosent av populasjonen.

– Vi er bekymret for den islamistiske reaksjonen på avsettelsen, sa biskop Thomas til Vårt Land tidligere denne måneden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter