Nyheter

Nordens første homofile misjonærer sendes ut fra Finland

Helsingfors' biskop velsignet paret, som skal til Kambodsja.

De er trolig det første homofile paret som sendes ut som misjonærer fra et nordisk land, skriver Aftenposten som siterer Hufvudstadsbladet.

Homofile menn. I helgen ble de velsignet på en stor misjonskonferanse i Finlands hovedstad, Helsingfors. I september drar de homofile mennene av gårde for å virke i Kambodsja. Finska missionselskapet, som står bak utsendelsen, er en organisasjon under den Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Relasjonen mellom organisasjon og kirkesamfunn tilsvarer det forholdet som Det Norske Misjonsselskap har til Den norske kirke.

I Norge er det imidlertid ikke aktuelt med utsendelse av et homofilt misjonærpar, sier landsstyreleder Kari Skår Sørheim i Det Norske Misjonsselskap (NMS). Relasjonen mellom organisasjon og kirkesamfunn tilsvarer det forholdet som Det Norske Misjonsselskap har Den norske kirke. Men i Norge er ikke aktuelt med en homo-utsendelse, sier landsstyreleder Kari Skår Sørheim i Det Norske Misjonsselskap (NMS).

– Jeg ser ikke for meg at det er aktuelt for oss. Og det er ikke noe tema vi har oppe til diskusjon for tiden, sier hun til Aftenposten.

– Vanskeliggjør samarbeid. Landsstyrelederen viser til et dokument organisasjonen vedtok i 2008 som konkluderte med at ekteskap eller samliv mellom personer av samme kjønn ikke er forenelig med å arbeide i NMS.

– Erfaringen viser at dette er vanskelig overfor våre samarbeidskirker rundt om i verden, som gjennomgående er mer konservative enn oss, sier hun til avisen.

Helsingfors' biskop, Irja Askola, stod bak misjonærvelsignelsen. Hun er den første kvinnen som ble utnevnt til biskop i landet. Den finske folkekirken har tradisjonelt vært mer konservativ enn den norske folkekirken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter