Nyheter

– Syriske erkebiskoper satt fri

To fremstående syriske kirkeledere er satt fri etter å ha blitt bortført av væpnede menn, opplyser en biskop i Damaskus.

– De to er på vei til deres patriarkat i Aleppo, sier Tony Yazigi, biskop i den gresk-ortodokse kirken i Damaskus.

De to ortodokse erkebiskopene fra Aleppo nord i Syria skal ha blitt bortført av væpnede menn mandag. Både syriske myndigheter og kirkeledere har opplyst at gjerningsmennene var tsjetsjenere som presenterte seg om hellige krigere.

LES MER: Ortodokse biskoper kidnappet i Syria

Syriske opprørere avviser at de har noe å gjøre med bortføringen, og tidligere tirsdag ga de beskjed om at de forsøkte å finne ut hvem som eventuelt hadde bortført biskopene Yohanna Ibrahim og Paul Yazigi. De er ledere for henholdsvis den syrisk-ortodokse og den gresk-ortodokse kirken i Aleppo.

Mandag skal bilen da satt i, ha blitt stanset av væpnede menn. Biskopenes sjåfør skal ha blitt drept med et skudd i hodet.

Ifølge en ikke navngitt syrisk kirkekilde snakket kidnapperne klassisk arabisk, og de var tilsynelatende utlendinger.

Ibrahim var kjent for å ha meglet fram flere løslatelser av kidnappingsofre under krigen i Syria, spesielt kristne. Ifølge kirkekilder var han ute for å få løslatt to kidnappede prester da bortføringen skjedde like ved grensen til Tyrkia mandag kveld.

Også en organisasjon for kristne i Midtøsten opplyser at de to erkebiskopene er satt fri. De befant seg tirsdag kveld i Elias-katedralen i Aleppo, ifølge organisasjonen Oeuvre d'Orient.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter