Nyheter

Omgangssyke herjer på Kirkemøtet

15 deltakere rammet. Hotellet innfører forholdsregler for å hindre flere tomme stoler.

KRISTIANSAND: – Straks vi fikk melding om at folk på hotellet var blitt syke, satte vi i gang tiltak for å unngå at flere ble smittet, sier administrerende direktør Eindride Lauritzen ved Clarion Hotel Ernst, som er vertskap for årets kirkemøte.

I den store konferansesalen er det stadig stoler som står tomme. Roller i møtet er også blitt endret fordi personene som skulle legge fram saksdokumenter ligger på rommet og spyr. Hvor mange som er rammet av smitten er det ingen som vet nøyaktig, men assisterende direktør Kirkerådet, Gerd Karin Røsæg, mener det kan dreie seg om rundt 15 personer.

– Men det store flertallet i Kirkemøtet er til stede. Det har aldri vært få i møtesalen, understreker Røsæg.

– I øyeblikket er faktisk Kirkerådets sekretariatet tøffest rammest. Tre av møtets sekretærer er i dag fraværende på grunn av sykdom, tilføyer hun.

Aldri før. Har noe slikt skjedd på tidligere kirkemøter?

– Nei.

Hva kan være årsaken til at så mange er blitt syke?

– Det sies at det har gått et virus i Kristiansand. Det er tydelig at dette er noe smittsomt. Den første ble syk allerede første natt på Kirkemøtet.

Siden har stadig nye blitt rammet. Men vi er sikre på at dette ikke har noe med hotellet eller hotellmaten å gjøre. Hotellet har forøvrig vært i kontakt med Mattilsynet og hatt en grundig gjennomgang, svarer Gerd Karin Røsæg.

Antibac. Eindride Lauritzen forteller at det første tiltaket som ble innført, var at hotellet utplasserte flasker med antibac på alle de åpne toalettene.

– Sannsynligheten taler for at dette er et virus som blir spredd ved at noen av våre gjester bærer den med seg. Derfor er det viktig at folk i så stor grad som mulig gjør hendene sine rene.

– Er dette det eneste tiltaket dere gjennomfører?

– Nei. Vi forsøker også å begrense bufféservering av mat. Det er også et poeng at gjestene i minst mulig grad skal ta på maten med egne hender, sier hotelldirektøren.

En av konsekvensene av dette tiltaket, er at kirkerådsmedlemmene ikke skjærer opp brødet til frokost. Nå ligger brødskivene ferdig oppkuttet på frokostbuffeen.

Informasjon. Lauritzen sier at hotellet har et godt samarbeid med Kirkerådets folk.

– I en situasjon som denne, er informasjon helt sentralt. Derfor forsøker vi å informere gjestene om smittefaren og om hvordan de selv skal unngå å bli smittet og føre smitten videre, svarer hotelldirektøren.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter