Nyheter

Gravaas skal lede arbeidet for forfulgte kristne

Hans Aage Gravaas forlater Fjellhaug og ble sjef i Stefanusalliansen.

Fra 1. september tar Gravaas over stafettpinnen etter nåværende generalsekretær, Bjørn A. Wegge, som leder for trosfrihets- og menneskerettighetsorganisasjonen Stefanusalliansen (tidligere Norsk Misjon i Øst).

– Grublet og bedt. Gravaas kommer fra stillingen som rektor og førsteamanuensis ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Han har tidligere vært rektor og førsteamanuensis ved Mediehøgskolen Gimlekollen.

– Jeg har grublet og bedt over saken og opplever å ha fått den indre ro og motivasjon som skal til for å ta fatt på denne spennende utfordringen, sier Graavas til fjellhaug.no.

Gravaas sier han fikk flere oppfordringer til å søke stillingen i Stefanusalliansen. Han understreker at jobbskiftet ikke er et brudd med Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), som eier Fjellhaug.

– Glad i NLM. – Jeg er glad i organisasjonen. Jeg har funnet stor glede i fellesskapet med misjonsvenner, misjonærer og nasjonale medarbeidere, og i å forkynne og holde foredrag. I den grad tiden tillater, vil jeg fortsatt svare ja på forespørsler fra grasrota om taleroppdrag og lignende. Jeg avviser heller ikke på noen måte muligheten til å komme tilbake i lønnet tjeneste for organisasjonen på et eller annet tidspunkt, sier han.

– Selv om jeg opplever at NLM er en nokså annerledes organisasjon enn den jeg først ble kjent med og senere ble ansatt i, er dette en organisasjon jeg aldri vil klare å forholde meg likegyldig til.

– Erfaren leder. Den 51 år gamle teologen har også en PhD-grad i interkulturelle studier fra USA. I en periode har han vært misjonær i Etiopia, prest i Den norske minnekirken i Chicago og misjonssekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband.

Styreleder i Stefanusalliansen Reidulf Stige understreker i en pressemelding at man med Hans Aage Gravaas har fått en erfaren misjonsleder med solid bakgrunn innen administrasjon, kirke, misjon, undervisning og media.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter