Nyheter

Direktør i Verdibanken går av

Som en konsekvens av skarp kritikk fra Finanstilsynet går Toralf Østli av.

Administrerende direktør i Verdibanken, Toralf Østli, går av. Det melder Verdibanken i en pressemelding.

Bakgrunnen er Finanstilsynets knallharde kritikk i en fersk rapport. Rapporten er laget etter at Finanstilsynet var på besøk hos banken i november i fjor. Tilsynet «retter kritikk mot Verdibankens kredittpraksis, og stiller spørsmål ved styrets og administrerende direktørs uavhengighet og kompetanse i forbindelse med investeringer», heter det i pressemeldingen fra banken.

- Som en finansinstitusjon er vi avhengig av tillit fra Finanstilsynet og samfunnet rundt oss. Bankens ledelse har vurdert tilsynets konklusjoner og ser at det er nødvendig å la nye krefter slippe til for å gjenopprette tillit og ta Verdibanken videre, sier lederen for Verdibankens representantskap, Helge Etnestad, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Skal banken gjenreise tilliten kan det bety at lederne må gå

Liland foreløpig sjef. Truls Liland, som har vært assisterende banksjef i Verdibanken, blir inntil videre konstituert som banksjef.

Bakgrunnen for pengebråket er at bankens tidligere forretningspartner, Nils-Johan Pedersen, har forvaltet mange millioner kroner i det grå valutamarkedet, og den kristne Verdibanken var en av kundene.

Da Verdibanken ikke fikk tilbake de rundt ti millioner kronene de hadde investert, politianmeldte banken Pedersen og hans selskaper Carat Financial Group AS og Forex Feeder AS. Politiet henla saken i februar.

Kundene ble lovet 6 prosent avkastning i måneden.

LES OGSÅ: Verdibanken innrømmer at ytterligere 6 millioner mangler

Nytt styre. Selv om politiet henla saken er Finanstilsynet knallhard i sin kritikk.

Ifølge bankens pressemelding arbeider representantskapet med å få en ny sammensetting i styret. Neste generalforsamling og representantskapsmøte i Verdibanken er 29. april.

Mentor Medier, som eier avisen Vårt Land, eier 7,38 prosent av aksjene i Verdibanken. Lloyd Kleivene og Opplysningsvesenets Fond er bankens andre store eiere.

LES OGSÅ: Advokatfirma avdekket lovbrudd hos Verdibanken

Ingen kontakt. Det lyktes ikke Vårt Land mandag kveld å få en kommentar fra styreleder i Verdibanken, Bente Thomassen, eller leder for Verdibankens representantskap, Helge Etnestad.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter